Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2014. Január 07. 10:51, kedd | Külföld
Forrás: MTI | Fotó: Judita Čermáková

Szlovák lap: ittasan elesett és megsérült Dzurinda volt kormányfő

Szlovák lap: ittasan elesett és megsérült Dzurinda volt kormányfő

Ittas állapotban elesett és fejsérülést szenvedett Mikulás Dzurinda volt szlovák kormányfő, akit a baleset nyomán kórházi ellátásban részesítettek keddre virradóra Kassán - számolt be erről honlapján a Sme című napilap.

A Sme értesülése szerint a kétszeres volt kormányfő a kassai Hilton szálló előtt esett el hétfőn éjjel, a pozsonyi liberális lap által megszólaltatott tanúk szerint erősen ittas állapotban.
"... alig állt a lábán" - írták le az eset körülményeit a lapnak nyilatkozó taxisofőrök, akik azt állítják: Dzurinda a napokban 80. születésnapját ünneplő Rudolf Schuster volt szlovák államfő születésnapi ünnepségéről érkezett a szállodához.
A szemtanúk szerint a politikust a szálloda személyzetének kellett felsegítenie, s végül mentőt hívtak hozzá.
A fejsérülést szenvedett volt kormányfőt a kassai Louis Pasteur kórház baleseti osztályán látták el, ahol az éjszaka hátralévő részére megfigyelésre benntartották. Az orvosi ellátás tényét megerősítette a kórház szóvivője is, a baleset körülményeiről azonban nem kívánt nyilatkozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 19:00, vasárnap | Külföld

Az ENSZ főtitkára éghajlati pokolra figyelmeztet

„Le kell térnünk az éghajlati pokolba vezető autópályáról”

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.