Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2016. Április 13. 07:42, szerda | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:

Szlovéniában lebontják a sentilji ideiglenes befogadóállomás nagy részét

Szlovéniában lebontják a sentilji ideiglenes befogadóállomás nagy részét

Szlovéniában lebontják az osztrák határ melletti sentilji ideiglenes befogadóállomás nagy részét - hangzott el a szlovén közszolgálati televízió kedd esti híradójában.

A védelmi minisztérium felbontotta a szerződést azzal a vállalkozóval, aki bérbe adta az államnak a sátrakat. A befogadóközpont fenntartása 300 ezer euróba (közel 90 millió forintba) került havonta.

A háromezer fő befogadására alkalmas sátortábort, amelyben a legnagyobb migránshullám alatt ötezren is éjszakáztak, már elkezdték bontani. Egy kisebb sátor ugyanakkor nem kerül lebontásra, tekintettel arra az eshetőségre, hogy újabb migránsok érkeznének az országba.

Az élelmiszert és a ruhaneműt már elszállította a Caritas és a Vöröskereszt, szükség esetén visszaszállítják azokat.

Március elején a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia azóta csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. Sajtóértesülések szerint noha majdnem minden nap történik határsértés, azok száma nem aggasztó.

Szlovéniában - a belügyminisztérium adatai szerint - október közepe óta közel 480 ezer illegális bevándorlót regisztráltak.
Jelenleg 370 migráns tartózkodik az országban, különböző menekültközpontokban. Ők kitoloncolásra vagy menedékjogra számíthatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 16:00, hétfő | Külföld

A horvát kormány tovább csökkentette az üzemanyagok kiskereskedelmi árát

A horvát kormány tovább csökkentette az üzemanyagok kiskereskedelmi árát - közölte a kabinet hétfőn.

2022. Augusztus 08. 10:07, hétfő | Külföld

Késik a fegyverszünet, folytatódik a rakétaháború Izraelben

Az egyiptomi közvetítéssel megszületett fegyverszünet hírének ellenére folytatódott a rakétaháború vasárnap este Izrael és az Iszlám Dzsihád között - jelentette a 12-es televízió híradása vasárnap.

2022. Augusztus 07. 15:04, vasárnap | Külföld

Ferenc pápa Kijevbe látogathat

Ferenc pápa Kijevbe tervezett látogatásáról volt szó a katolikus egyházfő és a vatikáni ukrán nagykövet találkozóján.

2022. Augusztus 07. 13:03, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma 584 millió, a halálos áldozatoké 6,417 millió

Világszerte 584 160 718 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 417 750 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai alapján.