Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2016. Április 13. 07:42, szerda | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:

Szlovéniában lebontják a sentilji ideiglenes befogadóállomás nagy részét

Szlovéniában lebontják a sentilji ideiglenes befogadóállomás nagy részét

Szlovéniában lebontják az osztrák határ melletti sentilji ideiglenes befogadóállomás nagy részét - hangzott el a szlovén közszolgálati televízió kedd esti híradójában.

A védelmi minisztérium felbontotta a szerződést azzal a vállalkozóval, aki bérbe adta az államnak a sátrakat. A befogadóközpont fenntartása 300 ezer euróba (közel 90 millió forintba) került havonta.

A háromezer fő befogadására alkalmas sátortábort, amelyben a legnagyobb migránshullám alatt ötezren is éjszakáztak, már elkezdték bontani. Egy kisebb sátor ugyanakkor nem kerül lebontásra, tekintettel arra az eshetőségre, hogy újabb migránsok érkeznének az országba.

Az élelmiszert és a ruhaneműt már elszállította a Caritas és a Vöröskereszt, szükség esetén visszaszállítják azokat.

Március elején a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia azóta csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. Sajtóértesülések szerint noha majdnem minden nap történik határsértés, azok száma nem aggasztó.

Szlovéniában - a belügyminisztérium adatai szerint - október közepe óta közel 480 ezer illegális bevándorlót regisztráltak.
Jelenleg 370 migráns tartózkodik az országban, különböző menekültközpontokban. Ők kitoloncolásra vagy menedékjogra számíthatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 17:03, kedd | Külföld

Univerzális űrhajót fejleszt ki a Roszkoszmosz az új űrállomás számára

Olyan univerzális, újrafelhasználható űrhajót fog létrehozni Oroszország az új orbitális állomás számára, amely űrhajósok és rakomány szállítására is egyaránt képes lesz

2021. November 30. 14:00, kedd | Külföld

Egymilliárd adag vakcinát ajánlott fel Afrikának Kína

Kína egymilliárd adag koronavírus elleni vakcinát ajánlott fel Afrikának a járvány elleni küzdelemhez

2021. November 30. 12:00, kedd | Külföld

Hatról kilenc hónapra emelték a Pfizer-vakcina lejárati idejét

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szeptemberben hat hónapról kilenc hónapra módosította a Pfizer vakcinájának lejárati idejét - közölte az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) az MTI-vel hétfőn.

2021. November 30. 09:01, kedd | Külföld

Bizonyíthatóan megjelent az omikron Csehországban is

Egyre súlyosbodik a koronavírus-járvány Csehországban, a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették az új vírusmutáció, az omikron megjelenését is