Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 17. 14:04, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szócska: 40 milliárd jut egészségügyi bérfejlesztésre

Szócska: 40 milliárd jut egészségügyi bérfejlesztésre

Az egészségügyi intézmények adósságállományának átvételével kapcsolatban még meg kell találni a megfelelő középtávú koncepciót.

De a tudatos adósságkezelés feltételrendszere már előállt – hangsúlyozta Szócska Miklós csütörtökön Budapesten, a XXIII. Egészségügyi konferencián.


Az államtitkár a konferencián az ellátórendszer átszervezéséről, adósságának kezeléséről, valamint a humánerőforrás krízishelyzetének kezeléséről beszélt. A megyei és fővárosi intézmények átvételével kapcsolatban kiemelte: a kormány az intézmények átvételével egyidejűleg gondoskodik azok szállítói tartozásállományának rendezéséről is. Az átadás-átvételt a GYEMSZI vezeti – tájékoztatott Szócska Miklós. Elmondta: az átvétel a 2011. december 31-i állapot szerint történik meg, az új rendszer pedig 2012. május 1-én lép hatályba.

Az egészségügyi dolgozók bérével kapcsolatban nyomatékosította, hogy mindent a bérekre kell fordítani. Ez azt jelenti – mutatott rá –, hogy a bevételi forrásokat, így a népegészségügyi termékdíj bevételeit is, teljes mértékben a bérekre fogják fordítani. Ebben az évben ez 7,4 milliárd forintot jelent, jövőre pedig 20 milliárddal kalkulál a tárca. Az államtitkár kijelentette: összesen 40 milliárd forint jut bérfejlesztésre. Arról, hogy az összeget milyen formában juttatják vissza a dolgozókhoz, szakmai egyeztetést kezdeményez az államtitkárság – fűzte hozzá.

Szócska Miklós az ösztöndíjakkal kapcsolatban elmondta: dolgoznak azon, hogy a rezidensi ösztöndíj-alapot folyammatosan fel tudják tölteni. Kiemelte: néhány éven belül szeretnék kiterjeszteni a programot. Az egészségügyért felelős államtitkár a rezidenseknek azt ajánlotta, hogy a tárcával közösen tartsák meg országjárásukat, és együtt keressék fel a városok vezetőit.
Tudom - fogalmazott Szócska Miklós -, hogy az ösztöndíj-programok is átmeneti megoldásokat nyújtanak, de át kell vészelni a gazdasági válság okozta nehéz időket – olvasható a kormany.hu összefoglalójában.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére