Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 27. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósá

Szombaton az időjárás miatt nyolcvanszor kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a megyében

Szombaton az időjárás miatt nyolcvanszor kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a megyében

Az 51. héten történt

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten százhatvanhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen húsz ember sérült meg.

Egy traktor és két személyautó érintőlegesen ütközött hétfőn reggel a 15-ös számú úton Rajka és Bezenye között. Az egyik jármű fejtetőn az árokban állt meg az ütközés következtében. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az árokban lévő autót. A balesetben hárman könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett félpályán haladt a forgalom. Az egységek a helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt.

Megcsúszott és padkának hajtott, majd felborult egy személyautó kedd reggel Sopronban, a Virágvölgyi úton. A város hivatásos tűzoltói csörlő segítségével kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították és a kifolyt üzemanyagot perlittel felitatták. Az autóban egy ember utazott, aki a tűzoltók kiérkezésére kiszállt, nem sérült meg. A műszaki mentés ideje alatt érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Egy személyautó megcsúszott, majd egy vízzel teli árokba hajtott szerda reggel a 8531-es számú úton, Fertőd térségében. Az autóban ketten utaztak, őket a tűzoltó egység kiérkezése előtt kisegítették a helyszínen lévők. A kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépjárművet. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Két személyautó ütközött csütörtök délután az 1-es számú főúton, Abda belterületi szakaszán. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították és levontatták az úttestről a járműveket. Mindkét autóban csak a sofőr utazott, mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés ideje alatt a forgalom mindkét irányba lassan haladt.

Kéményben lerakódott korom égett péntek este Babóton egy kétszintes családi házban. A kapuvári hivatásos tűzoltók eltávolították a fűtőanyagot a vegyes tüzelésű kazánból, majd a tetőről és a tisztítónyíláson keresztül eloltották a tüzet és kitisztították az égéstermék-elvezetőt. A ház fűtése alternatív módon megoldott, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Két személyautó frontálisan ütközött szombat délelőtt az 1-es számú főút 107-es kilométerszelvényében, Nagyszentjános közelében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a jűrműveket, majd mindkét autóból egy-egy embert feszítővágóval szabadítottak ki, majd átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére a forgalmat egy mellékútra terelték.

Szombaton az időjárás miatt nyolcvanszor kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Győr-Moson-Sopron vármegyében. Negyvenkétszer fakidőléshez, veszélyesen lógó faágak eltávolításához, tízszer vízeltávolításhoz, két árokba csúszott autó kimentéséhez, valamint egy elakadt autóhoz kértek segítséget a bejelentők. Fertőszentmiklósón az áltanos iskola tetőszerkezete beázott, a tűzoltók ideiglenes fóliával betakarták az érintett részt. A nap során tizenhárom településen, hatezer-kettőszáztizenöt fogyasztási helyen ideiglenesen szünetelt az áramszolgáltatás a téli csapadékos időjárás miatt. A károk felszámolásában ötvennégy hivatásos tűzoltó tizenhárom tűzoltógépjárművel és hatvanhárom önkéntes tűzoltó tizenöt járművel vett részt.

Két személyautó ütközött vasárnap délután az 1-es számú főúton Győr belterületi szakszán, a Nép utcai kereszteződésnél. Az egyik jármű az ütközés után az árokban állt meg. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították mindkét autót. Az autókban összesen öten utaztak, közülük négy embert könnyű sérülésekkel kórházba vittek a mentőszolgálat munkatársai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.