Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. December 02. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Szomszédait lopta meg a szárföldi család

Szomszédait lopta meg a szárföldi család

Loptak fűnyírót, biciklit, traktorgumit, amihez épp hozzáfértek.

Tíz nap különbséggel érkezett két szárföldi családi ház tulajdonosától is bejelentés a Kapuvári Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy otthonukban illetéktelenek jártak. Az ismeretlen elkövetők a szomszéd épületekből negyedmillió forint értékben vittek el kerti gépeket és kerékpárokat.

Első alkalommal, 2012. november 11-én az ismeretlen tettes a ház nyitott melléképületéből mintegy száznyolcvanezer forint értékben lopott fűnyíró traktort és négy biciklit. Tíz nap elteltével, a sértett második szomszédját megkárosítól, egyedi gyártású körfűrészt és egy kistraktort vitt magával. Itt lopással hatvanezer forint kárt keletkezett.

A kapuvári nyomozók az adatgyűjtés során gyorsan eljutottak a két sértett szomszédjához. A büntetett előéletű férfi és élettársa más és más bűntársak bevonásával alaposan gyanúsíthatóak szomszédaik megkárosításával.

A nyomozás során az is kiderült, hogy egy nappal korábban a második bűncselekmény elkövetése előtt, a tolvaj társaság Kapuváron járt egy autógumi szervizben. A tulajdonos segítséget kért tőlük. Négy kisteherautóra és három traktorra szerelhető komplett kerékgumi abroncsot kellett Győrbe szállítaniuk. A gyanúsítottak természetesen igent mondtak a felkérésre, a szállítmány ezzel szemben nem érkezett meg a győri címre. Kétszázharmincezer forinttal károsították meg a műhely tulajdonosát.

A Kapuvári Rendőrkapitányság lopás és sikkasztás miatt három gyanúsítottal szemben folytatja a nyomozást és vizsgálja bűncselekményben betöltött szerepüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?