Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2014. December 18. 14:00, csütörtök | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Szükséglet, függőség, egocentrikus kielégülés

Szükséglet, függőség, egocentrikus kielégülés

Volt alkalmam találkozni a sorozatgyilkosok világának egyik legjobb ismerőjével, Arne Dahllal, akinek Misterioso című krimije a napokban jelent meg magyarul…

Lehet, hogy nem megfelelő krimiken szocializálódtam, de ezeket a kortárs sorozatgyilkosokat soha nem értettem. Nekem a bűnöző szinte mindig olyasvalaki, akinek célja van a bűnével: meg akarja szerezni, ki akarja iktatni, meg akarja bosszulni, vagy más effélére készül. Az, hogy valaki csak úgy, minden különösebb ok nélkül, pusztán a gyilkolás kedvéért, s ráadásul válogatott kegyetlenségek kieszelése mellett, mészárolja embertársait, nos, az nem pusztán riasztónak, de egyenesen érthetetlennek is tűnik. Persze tudom, vannak őrültek, elmebetegek, zavart elméjűek, látom a televízió híradójában, de azt efféle gyilkosok kivételnek tűnnek.

Ám kivételességük dacára a krimi írók újabb nemzedéke szinte kizárólag velük foglalkozik. Vagy pontosabb, ha úgy fogalmazok, a közönség inkább az efféle történeteket szereti. De vajon miért?

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 05. 14:38, vasárnap | Belföld

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára vasárnap.

2020. Július 05. 14:36, vasárnap | Belföld

Lezuhant egy vitorlázógép Miskolcon

Felszállás közben a földre zuhant egy vitorlázó repülőgép a miskolci repülőtéren vasárnap délelőtt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

2020. Július 04. 18:22, szombat | Belföld

Július közepéig várja a kerékpárosbarát pályázatokat az ITM

Július 15-én délig elektronikus úton lehet jelentkezni a kerékpáros település és a kerékpárosbarát Magyarország idei pályázati kiírásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

2020. Július 04. 17:21, szombat | Belföld

Halünneppé tennék július második szombatját a bajai hungarikum révén

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott