Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Július 25. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Pénzcentrum

Szúnyogirtás házilag, fillérekből

Szúnyogirtás házilag, fillérekből

Tényleg működik

Az önkormányzatok, ill. központilag kezdeményezett szúnyogirtások ellenére sincs sokszor nyugta az embereknek a "vérszívóktól". Íme néhány megoldás, hogy orvosoljuk a problémát fillérekből, házi praktikákkal:

  • Kertes házban laksz? Mivel a szúnyogok szeretik az árnyékos, nyirkos búvóhelyeket, ezért érdemes megritkítani a bokrokat, minél rövidebbre vágni a füvet.
  • Lakásunkat, házunkat leginkább úgy védhetjük meg a betolakodóktól, ha a nyílászárók környékére olyan illatanyagot kibocsájtó növényt telepítünk, amelyet a szúnyogok irtóznak. Ilyen többek között a levendula, a citromfű, a menta, a muskátli, a kakassarkantyú, vagy éppen az eukaliptusz is.
  • Szúnyogriasztó spray házilag! Hasonlóan a ház köré ültetett növények esetében itt is a leghatásosabb megoldás a szúnyogokat taszító illatok alkalmazása. A különböző illóolajok - citronella, levendula, eukaliptusz, babér, borsmenta vagy teafa - tökéletesen hozzák a bolti készítmények szintjét (a méregdrága termékekben is többnyire ezek az alkotóelemek vannak). Fontos, hogy az illóolajokat soha ne használjuk hígítatlanul a bőrön. A recept egyébként egyszerű: 1-2dl desztillált vízbe csepegtessünk 25-30 csepp illóolajat (akár két illatot is lehet használni), rázzuk össze, majd ezt az elegyet permetezzük a bőrünkre.
  • Készíts Te is szúnyogcsapdát! Ehhez szükséged lesz egy 1,5-2 literes műanyag palackra, vízre, cukorra és mézre (egy másik recept szerint kevés élesztőre a széndioxid termelődés miatt). Vágd le a palack tetejét, tölcsért képezve fordítsd az aljába, rögzítsd, majd töltsd fel a hozzávalókkal. Az így elkészült szerkezet vonzza a szúnyogokat (és a legyeket is); befelé könnyen betalálnak, kifelé viszont már nincs esélyük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei