Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Augusztus 06. 14:19, szombat | Helyi
Forrás: saját forrás

.T... ávolból írok kedvesem...

.T... ávolból írok kedvesem...

Valós történet a XXI. században

.T... Szolgáltató!

Szerda: 2016-07-27 16:13-kor hibát jelentettem be, miszerint nem működik a lakásban az internet, pontosabban wifin keresztül nem tudunk csatlakozni a hálózathoz. Vezetéken akkor még fel lehetett csatlakozni az internetre.

Csütörtök: 2016-07-28 13:12-kor a kapott sms értesítés szerint a hibát elhárították. Még aznap újra hívtam a 1412-es számot, hogy ez nem sikerült srácok, a hiba továbbra is fennáll. Az operátor közölte, hogy igen, látja, hogy még dolgoznak a kollégák a hibán, a rendszer automatikusan küldte ki az sms-t. Hoppácska! Új hibajegy rögzítés. Dolgoznak a hibán.

A hétvége őrjöngéssel, sűrű anyázással, mobil internettel és hotspottal telt.

Hétfő: 2016-08-01 újabb sms-t kaptam, melyben kérték, hogy válaszoljak néhány kérdésre az ügyintézéssel kapcsolatban. Megtettem, gondolom a kutya sem olvasta. Pedig érdekes olvasmány! 18:57 - Mivel internet továbbra sem volt, újra hívtam a 1412-t. Újabb hibajegy rögzítés.

Kedd: 2016-08-02 16:25: kaptam egy újabb sms-t, melyben közölték, hogy a hibát elhárították. Este nyolc után értem haza, nyilván nem működött továbbra sem, ezért újból hívtam a 1412-t (2016-08-02 20:48). Az operator kioktatott, hogy megjavították a hálózatot, ő most 20 Mb körüli adatot mér és minden rendben. Mérjük meg mi is vezetékről: speedtest elindít, és láss csodát... valóban 20 Mb körül száguldunk a világhálón. Mondom az operátornak, hogy igen látom, hogy van net, de a wifi továbbra sem működik. Okés, akkor kapcsol egy wifi szakértőt. Mire hozzákapcsolt, már újra nem volt elérhető az internet, a router újraindult, wifi sehol. A szakértővel végigvesszük a wifi alapokat, be kell bizonyítanom, hogy nem vagyok hülye a telefonomhoz, tudom kezelni. És nem, nem változtattuk meg a jelszót! Hol látja a hálózatot a készülék, hol meg nem látja. Jó, nézzünk egy másik eszközt, hátha hibás a telefonom. Okés,... nézünk egy másik telefont, az is ugyanígy reagál. Jó, akkor biztosan a router rossz, felveszi a hibajegyet és továbbítja a területi akárkinek, majd hívnak, ha jönnek.

Csütörtök 2016-08-04: délelőtt csörög a telefon, helyi szerelő, akkor ő jönne és megnézné mi a gond. Oké. 15 perc alatt itt volt, közölte, hogy megnézte a központban, július 28. óta jelzi náluk a vonal a hibát. Router lehúz, saját kütyü feltesz, mér... és persze, hogy nem működik. Folyton megszakad az a kevéske is ami van. Szerinte ki van zárva, hogy routernek baja lehet, ezért kicserél egy aljzatot meg egy kábelt és elköszön. Délután újra hív, hogy látja, még mindig baj van, ezért kábel hibát jelent, holnap jönnek és kicserélik az utcán a kábelt, mert az utca végéig teljesen rendben van. Ahhoz már nem jönnek be a lakásba, nem kellünk hozzá. Rendben, megértettem.

Péntek: 2016-08-05 13:41 újabb sms, a hálózati hibát elhárították. 15 óra körül értem haza, net sehol, tehát ezt akkor újból nem sikerült megoldani. Hívom a 1412-t, hogy most már aztán elég, sürgősen történjen valami, mert ez nem szolgáltatás és nem ügyintézés. Valaki még ma jöjjön ide, és oldja meg! Nem, nem akarok díjvisszatérítést, internetet akarok! Most! Nyilván szerencsétlen operátor mit tehet az egészről megnyugtat, hogy intézkedik. Mondom neki, ember, péntek délután 3 óra van, a kutya nem fog idejönni, hétvégén meg pláne nem! Válasz: a kollégák hétvégén is dolgoznak. Oké, király! 16:11 újabb sms a rendszerből: ... az elsődleges vizsgálatunk hibát állapított meg. A hiba elhárítását megkezdtünk.
Elsődleges vizsgálat, ba-----meg, másfél hete ezen rugózunk és még mindig nem sikerült megoldani a problémát!

Szombat 2016-08-06: A történetnek még nincs vége, várjuk a megoldást. A fenti szövegből direkt hagytam ki, hogy hány órát, percet vártam arra, hogy élő emberrel tudjak beszélni, hányszor adtam meg az adataimat, különféle kódokat, hallgattam meg különféle kedvezményes ajánlatokat az ügyintézőre várva... Nagyjából 6 órám ment erre a csodaszép történetre, de semmi gond, a .T... Szolgáltató megkezdte a hibaelhárítást. Ismét! Miközben a munkánkhoz itthon is szükségünk van internetre, amit másfél hete nélkülözünk és kényszermegoldással pótolunk.

Csak remélni tudom, hogy így nyolcadszorra talán tényleg sikerül. Én nagyon szurkolok, mert ennyi csúnya szó régen hagyta már el a számat, és ennyire durván még sosem beszéltem emberekkel... de most már tényleg nagyon-nagyon elegem van. Internet viszont továbbra sincs.

2016-08-06 13:53 És igen! És megvan! Működik. Megjelent a szerelő, közölte, hogy a vezetékhibát tegnap kijavították. Mivel még mindig nincs internet a házban, ezért a modemet és a routert kicseréli. Kicserélte, és láss csodát! Működik 10 nap után! Magyarország, én így szeretlek!

Üdvözlettel: egy régi és eddig hűséges felhasználójuk

A fenti történetet az élet írta, a levelet egy dühös felhasználó. Tanulságos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.