Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 10. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Átadták a műfüves pályát Csornán

Átadták a műfüves pályát Csornán

Most már remélhetőleg a vita helyett a sporté lesz a főszerep a műfüves pályán.

Sok vita, többszöri szavazási kísérlet után döntött a csornai önkormányzat képviselő-testülete a műfüves pálya építéséről szóló pályázat benyújtásáról. A vitatkozó felek abban egyetértettek, hogy egy ilyen pálya hasznos dolog, a vita abban állt, hogy ez-e most a város legsürgetőbb feladata, erre kell-e 40 millió forintot költeni az önkormányzat pénzéből. A vita lezárult, a nyertes pályázat eredményeképpen ha némi csúszással is, de a kivitelezők befejezték az építést. Vasárnap délelőtt ünnepélyes keretek közt felavatták az új nagyméretű műfüves pályát.

Az első hivatalos használói az új pályának az utánpótlás korú focisták voltak. A2000-2003 korosztályok számárarendezett tornával kezdődött a vasárnap délelőtti program.

Az avatóünnepség hivatalos részén már a vendégek is jelen voltak, akiket Családi János, a Csornai Sport Egyesület elnöke köszöntött. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő beszéde után a finanszírozó Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletébenPozsgai Éva és Mészöly Kálmán egykori játékoslegenda köszöntötte az ünneplőket. Ezután Varga Balázs plébános megáldotta az új pályát.

Az avató szalag mögött felsorakoztak a korábbi vitázó felek képviselői, így remélhetőleg a műfüves pálya ezután már csak a sportról szól, legyenek minél többen, akik használják, élettel töltik meg a létesítményt. Aszalag átvágása után az MLSZ átadta a pályát az önkormányzatnak, amit Dr Turi György polgármester vett át. Az önkormányzat nevében azonnal át is adta hasznosításra a Csornai Sport Egyesületnek. Az egyesület nevében Családi János elnök vette át hasznosításra a világítással is felszerelt nagyméretű műfüves pályát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!