Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Március 06. 15:33, szerda | Helyi
Forrás: Beled Városi Önkormányzat

Tájékoztató a beledi önkormányzat döntéseiről

Tájékoztató a beledi önkormányzat döntéseiről

Beled Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 28-i testületi ülésének rendeletei és határozatai

Első napirendi pont keretében tárgyalta a képviselő-testület a Beledi Gyógyszertár tevékenységéről szóló tájékoztatót Az ülésen megjelent gyógyszertárat működtető Kft. szakmai igazgatója, és a gyógyszertár vezetője egyöntetűen ígéretet tettek arra, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a korábban gyakran tapasztalt gyógyszerhiány mérséklődjön, és a lakossági panaszokat orvosolják. Az új gyógyszerész első lépésként vevőelégedettségi kérdőívet tett közzé a lakosság körében, elősegítve ezzel a panaszok felszínre kerülését az anonimitás megtartása mellett. A megyei tiszti főgyógyszerész biztosította a képviselő-testületet, hogy a jövőben még fokozottabb figyelmet fordítanak a beledi gyógyszertárra, illetőleg az ott jelentkező gyógyszerellátással kapcsolatos problémák megoldására.

Második napirendi pontban az önkormányzat 2013-as évi költségvetését fogadta el a képviselő-testület 715 millió Ft bevételi és kiadási főösszeggel, és 45 millió Ft-os működési tartalékkal. Mindez azt mutatja, hogy az önkormányzat biztonságos gazdálkodása az idei évben biztosított, a tervezett fejlesztésekhez szükséges források rendelkezésre állnak. A gépjármű adót érintő 60%-os forráselvonás, illetőleg az SZJA helyben maradó részének elvonása a költségvetés fenntarthatóságát nem befolyásolja, mivel az általános iskola fenntartásának és működésének állami kézbe kerülése, illetőleg finanszírozása kompenzálja az előző években ezen intézménynél jelentkező hiányt. Így összességében elmondható, hogy a feladat- és normatív finanszírozás együttes jelenléte nem befolyásolja lényegesen önkormányzatunk gazdálkodását.

Harmadik napirendi pontban tárgyalta a képviselő-testület a 2012. évi költségvetési rendelet módosítását, amelyet a központi és saját előirányzat módosítások változása tette szükségessé.

Negyedik napirendi pontként a 2013. évi Pünkösdi Fesztivál és Vásárt készítette elő a testület, amelynek során úgy határozott, hogy az elmúlt év sikeres tapasztalatára alapozva az idei évben is Dukai Zoltán kapuvári egyéni vállalkozóval köt szerződést a lebonyolításra 1.700.000 Ft megbízási díjért. A program összeállítása és egyeztetése jelenleg folyamatban van.

Döntést igénylő ügyek között először a közösségi közlekedés fejlesztése tárgyában nyújtott be pályázatot az önkormányzat buszöblök kialakítására a városban konzorciumi együttműködési megállapodás keretében. A pályázathoz önrész vállalása nem szükséges.

Ezt követően a Local Agenda 21 Fenntartható fejlődés programtervezetet fogadta el a testület, amely a Mosonmagyaróvári Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Projekten belül készült el, és a környezettudatos szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését segíti elő.

Harmadik döntést igénylő ügyként a „Dara-köz” egyirányúsításáról határozott a testület oly módon, hogy a Füzes utca felől 2 db betonoszlop kerül elhelyezésre.

Ugyancsak döntést igénylő ügyek között fogadta el a testület a Rekultív Kft. részéről küldött ajánlatot a temetőben keletkező zöldhulladék elszállítására, és a hulladékudvarban elhelyezett konténerek ürítésére.

Végül az Egyesített Szociális Központ vezetőjének előterjesztését fogadta el a testület a szociális szolgáltatások, nevezetesen az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, és a családi napközi 2013. évben alkalmazott intézményi térítési díjairól. Ennek értelmében április 1-től az intézményi térítési díjak az alábbiak szerint alakulnak:

- Étkeztetés 460 Ft/adag

- Házi segítségnyújtás 210 Ft/óra

- Étkezés kiszállításának díja 100 Ft/alkalom

- Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás:

szociálisan nem rászorulók 100 Ft/nap

szociálisan rászorulók 0 Ft/nap

- Családi napközi (étkezés igénybe vétele esetén) 270 Ft/nap

Címkék: önkormányzat, beled

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 16:00, hétfő | Helyi

Fának csapódott és felborult egy autó Fertődön

A 18. héten történt.

2024. Május 06. 13:00, hétfő | Helyi

Néhány intercity vonat már kerékpárokat is szállít

Kerékpárosok, figyelem!

2024. Május 06. 09:00, hétfő | Helyi

Birdo - Az év madárfotósa pályázat

A madárfotósok kedvelt pályázata ismét várja a nevezéseket.

2024. Május 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.