Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 22. 13:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Tájékoztató a csornai önkormányzat március 19-i üléséről

Tájékoztató a csornai önkormányzat március 19-i üléséről

Első napirendi pontként a képviselő-testület a város közbiztonságának helyzetéről szóló rendőrségi beszámolót tárgyalta meg. A testület a beszámoló elfogadása mellett köszönetét fejezte ki a rendőrkapitányság személyi állományának a város közbiztonság érdekében végzett munkájáért.
Másodikként a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola munkájáról szóló beszámolót tárgyalta és fogadta el a testület, egyben megköszönte az intézmény dolgozóinak kiemelkedő munkájukat.
Harmadikként a testület megállapította az intézmények étkezési nyersanyagnormáját, ezt követően pedig módosította a szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló 10/2010. (III. 23.) önkormányzati rendeletét. Az étkezési nyersanyagnorma emelés mértéke 2-2,5%, a bölcsődei gondozási díj mértékét pedig 0 Ft-ban állapította meg a testület. Módosította a testület az önkormányzati tulajdonban levő lakások és helyiségek bérletéről szóló 6/2006. (III. 24.) önkormányzati rendeletet. A módosítás méltányosság gyakorlására ad lehetőséget a lakásbérleti szerződés időtartamának hosszabbítása során, amennyiben a bérlő betartja a rendeletben meghatározott feltételeket.
Elfogadta a képviselő-testület a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről és a közterületek tisztántartásáról szóló 5/2008. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítását, amely a hulladékkezelés díját - a 2011. évben megállapított - változatlan mértékben tartalmazza.
Megtárgyalta és elfogadta a testület a Margit Kórház önkormányzati biztosának beszámolóját, de a közelgő állami fenntartás alá vonásra tekintettel felmondta az önkormányzati biztosi tevékenység ellátására kötött szerződést. Egyúttal köszönetét fejezte ki az Integra Consulting Zrt.-nek a több éven át nyújtott szakmai tanácsadási tevékenységéért.
Megtárgyalta a testület a Molnár TV Kft. kérelmének kivizsgálására létrejött ideiglenes bizottság jelentését és 7/5 arányban úgy döntött, hogy a Kft. 2011. november havi teljesítését elfogadja, és a szerződés szerinti kifizetést engedélyezi.
Elfogadta a testület a Csorna külterület 0381. hrsz. alatt felvett ingatlanon (Kertészet) K-47 OKK számú termálkútra vonatkozó vízvételezési javaslatot, amelynek keretében együttműködési megállapodást fogadott el az EUROFARM Kft.-vel a termálkútra, valamint a Termál árok karbantartására vonatkozóan. Az együttműködési megállapodás „vízet vízért” egyezségre épül, az önkormányzat termálvizet kap külön díj fizetése nélkül, de cserébe a fürdő területén lévő hideg vizes kútból történik a kertészet vízellátása egész évben. A termálkút 2012. évi üzemeltetésére 6,5 M Ft pénzügyi fedezetet biztosít a képviselő-testület. A termálfürdő 2012. évi nyitásához szükséges felújításokról a közeljövőben rendkívüli ülésen fog dönteni a testület.

Döntött a képviselő-testület:
- a város közművelődési koncepciójának elfogadásáról,
- a Mezei Őrszolgálat 2012. április 15. napjával való megalakításáról,
- a Közbeszerzési Szabályzat módosításáról,
- Csorna Város Önkormányzata és intézményei 2012. közbeszerzési tervének jóváhagyásáról,
- a Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Alapító Okiratának és Társulási Megállapodásának módosításáról,
- a Vilmos Park Egészségturisztikai Kft. tevékenységi körének bővítéséről, valamint a Kft. ügyvezetői munkaköre betöltésére vonatkozó pályázati felhívás közzétételéről,
- az önkormányzati tulajdonú tekepálya épületének használatba adására vonatkozó pályázati eljárásról,
- a VILL-KOR Energia Kft.-vel való tárgyalások megindításáról közös biogáz üzem létrehozása céljából.

Nem támogatta a képviselő-testület:
- a Pannon Víz Zrt. részvény elővásárlási jog érvényesítését,
- Pannon Víz Zrt.-nek az üzemeltetői szerződés módosítására vonatkozó kérelmét,
- a Kapuvári Vizitársulat felé a tagi hozzájárulás megfizetését,
- a Vilmos Park területének a Buborék Víztechnika Kft. részére élménypark létesítése és működtetése céljából történő bérbeadását,
- a Csornai Sportegyesület műfüves pálya építésére vonatkozó kérelmét.

Horváth Péter
jegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.