Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Április 05. 14:27, kedd | Helyi
Forrás: Rendőrkapitányság Csorna

Tájékoztató a Csornai Rendőrkapitányság munkájáról

Tájékoztató a Csornai Rendőrkapitányság munkájáról

A legutóbbi testületi ülésen adott tájékoztatót Csorna és környéke közbiztonságáról és a Rendőrkapitányság munkájáról Dr. Erdős István rendőr alezredes rendőrségi tanácsos kapitányságvezető.

Tisztelt Állampolgárok, kedves Látogatók!

 Engedjék meg, hogy a Csornai Rendőrkapitányság vezetőjeként röviden tájékoztassam Önöket a Csornai Rendőrkapitányság 2010. évi tevékenységéről, a bűnügyi és közbiztonsági helyzet alakulásáról és a 2011. évre kitűzött fő céljainkról.

A Csornai Rendőrkapitányság illetékességi területén az egy rendőrre jutó lakosok száma: 480és 1000 lakosra számítva 15 - mindösszesen 572 - bűncselekmény vált ismerté a tavalyi évben. 

Illetékességi területünk bűnügyi veszélyeztetettségét befolyásoló infrastruktúrális változás nem történt.

A lakosság és az önkormányzatok pozitív visszajelzéseit is megerősítve több önkormányzat képviselő-testülete az adott település közbiztonsági helyzetéről készített beszámolóinkat egyhangúlag elfogadta és munkánkat megköszönte.

 

Tevékenységünket és egyben a rendőri lefedettséget is meghatározta a „Hazánk közbiztonságának megszilárdítása, a leginkább veszélyeztetett térségek, települések biztonsági helyzetének javítására” elrendelt fokozott ellenőrzés sorozat végrehajtása. Területünkön Csorna városán kívül további 39 település tekintetében is megállapítható, hogy bűnügyi, közbiztonsági szempontból veszélyeztetettnek minősített település nincs.

 

A fokozott ellenőrzések végrehajtása során figyelemmel voltunk az egységes és látható rendőrség követelményére.

 

Végrehajtottuk az országgyűlési képviselő-, és önkormányzati választásokkal összefüggésben meghatározott rendőri feladatokat, melynek eredményeként területünkön esemény nem történt.

 

2010. július hónap elején 21 fővel támogattuk az árvízvédelmi feladatok társadalmi szintű végrehajtását, és a több napos létszámelvonás idejére szolgálatszervezéssel és átcsoportosítással garantáltuk területünkön a közrendet és közbiztonságot.

 

Nagy hangsúlyt fektettünk a közterületek rendjét súlyosan veszélyeztető erőszakos, garázda jellegű cselekmények elleni hatékony és határozott fellépésre, ezen cselekmények megelőzésére, felderítésére és az un. „Három Csapás” törvényben foglaltak érvényesülésére.

 

Kiemelten kezeltük a tulajdon elleni szabálysértések lefolytatásával kapcsolatban meghatározott rendőri feladatok végrehajtását és az ehhez szükséges feltételek megteremtését.

 

Munkánk eredményeként a lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló bűncselekmények közül 2010. évben emberölés, gépkocsi lopás, zsarolás nem történtRablást egy esetben követtek el, melynek utazó-bűnöző elkövetőit 12 órán belül felderítettük.

 

Továbbra is meghatározó szerepet vállaltunk a Csornai Kistérségi Egyeztető Fórummunkájában, valamint a család és gyermekvédelmi területi jelzőrendszer működésében. Közös érdekeinkre is figyelemmel hatékonyan együttműködtünk és fokozott ellenőrzéseink végrehajtásába rendszeresen bevontuk a kb. 220 tagot számláló stratégiai partnernek számító10 Polgárőr Egyesületet.

 

Kiemelt feladatként kezeltük a közlekedésbiztonság javítását, a halálos, illetve sérüléssel és jelentős anyagi kárral járó közlekedési balesetek számának csökkentését, és a jogkövetési morált javító rendőri feladatok teljesítését.

 

2011. évben célunk a bűncselekmények számának csökkentése, különösen a lopás, a betöréses lopás, a gépkocsi feltörés, „trükkös” lopás kategóriákban. Még nagyobb hangsúlyt fordítunk ezen bűncselekmények megelőzésére. Ezzel összefüggésben az önkormányzatok és az Önök véleményének figyelembe vételével folyamatosanfelülvizsgáljuk a települések veszélyeztetettségi minősítését.

 

Célirányos szolgálat-szervezéssel, a sebesség ellenőrző készülék gyakori és orientáltabb alkalmazásával, aktív közterületi jelenléttel és szakhatósági bejárásokkal csökkentjük a baleseti kockázatokat A folyamatos értékelő és elemző munka adataihoz igazodva törekszünk a baleseti helyzet további javítása, kiemelten a halálos kimenetelű balesetek számának további csökkentése érdekében.

 

Az elért eredményeinkhez Önök is hozzájárultak, melyért köszönetemet fejezem ki.

Kérem Önöket, hogy rendőrkapitányságunkat a jövőben is támogassák, hiszen célunk közös: az illetékességi területünk közbiztonságának, közlekedési helyzetének, valamint az itt élők és az ide látogatók biztonságérzetének javítása.

   

     

                                                                          Dr. Erdős István

                                                                         rendőr alezredes

                                                                       rendőrségi tanácsos

                                                                         kapitányságvezető                                                                                                     

 

                                            

Címkék: csorna, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.