Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2018. Április 18. 09:57, szerda | Belföld
Forrás: mti

Talált telefon adott fiának, kiskorú veszélyeztetése lett az ügyből

Talált telefon adott fiának, kiskorú veszélyeztetése lett az ügyből

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy apával és a 17 éves fiával szemben.

A sértett tavaly augusztus 4-én kora reggel az egyik tatabányai lakótelepen elveszítette a 71 450 forint értékű mobiltelefonját. Az apa nem sokkal később kutyasétáltatás közben a földön megtalálta a készüléket, amit hazavitt. A férfi a telefont a lakásban megmutatta a fiának, akinek elmondta, hogy azt találta. Az apa a mobiltelefont nyolc napon belül nem adta át a tulajdonosának, illetve nem adta le az arra illetékes szervnek, azzal sajátjaként rendelkezett akként, hogy azt használatra átadta a gyerekének.

A fiatalkorú tudta, hogy a készülék bűncselekményből származik, ennek ellenére a SIM kártyát kicserélte és a mobiltelefont heteken keresztül használta.
A nyomozó hatóság házkutatás során a telefont lefoglalta és a tulajdonosnak visszaadta.

Az apa azzal a magatartásával, hogy az általa talált, vagyon elleni bűncselekményből származó mobiltelefont ennek a ténynek a közlésével átadta a fiának, nem mutatott helyes erkölcsi példát, és a gyermekének az erkölcsi fejlődését veszélyeztette.
A járási ügyészség a férfit kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és jogtalan elsajátítás vétségével, míg a fiút orgazdaság vétségével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 31. 13:47, kedd | Belföld

Duna House: az idei év a felújításokról szólhat

A megugró energiaköltségek miatt az idei év a felújítások éve lehet az ingatlanpiacon, de a dráguló kivitelezési és anyagköltségek finanszírozására sok esetben elengedhetetlen lesz a pénzügyi segítség.

2023. Január 31. 13:43, kedd | Belföld

Béremelést követelnek a közszolgálati dolgozók szakszervezetei

Tizenharmadik havi juttatást és további bérfejlesztést követelnek a közszolgálatban dolgozó szakszervezetek.

2023. Január 31. 11:38, kedd | Belföld

Édesapja élesztette újra az újszülött csecsemőt

Egy három napos csecsemő életéért küzdöttek Székesfehérváron.

2023. Január 31. 09:07, kedd | Belföld

KSH: az ipari termelői árak 2022-ben átlagosan 33,7 százalékkal emelkedtek

Az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9 százalékkal nőttek, az előző hónaphoz viszonyítva 0,1 százalékkal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7 százalékkal emelkedtek.