Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 14. 19:40, péntek | Belföld
Forrás: Infovárosok

Támad a Rockmafia az Open Road Festen!

Támad a Rockmafia az Open Road Festen!

Június 10-én támad a debreceni Rockmafia az Open Road Festen! Úgyhogy Tankcsapda pólót elő, rock villát az ég felé, mert a srácok sosem látott újítással érkeznek, amiről Sidi lerántotta a leplet.

Ráadásul azt is elárulta, mi a banda sikerének a kulcsa, és miért tartja magát „piszok mázlista fickónak.”

„Teljesen újfajta show-t, új koncepciót találtunk ki az Open Road Festre.” Na és mi adja a „Feel the Freedom” életezést a rock nagyágyúnak? Az ő szavaival élve motorok, és bizsergés. „Olyan ez, mint amikor a gyerek beszabadul a játékboltba. Bármerre nézel olyan etalont, különlegességet látsz, ami miatt már megérte felkelni. Már amikor közeledünk a fesztivál területéhez, izgulunk, bizsergünk. Az Open Road Festen minden egybe van ahhoz, hogy megéld a szabadságot, a rock sztár életérzést: jó társaság, egyforma érdeklődésű emberek, motorcsodák, rock”- Sidi.

És mitől más ez a fesztivál, mint a többi? „Nem akarom túlromantikázni a dolgot, de itt 0-24-ben megy a buli, nem csak éjszaka a színpadon, hanem nappal is történnek dolgok. Már csak a vasak és az arcok miatt is imádok napközben az Festen sétálgatni”- tette hozzá a Tankcsapda gitárosa. A fesztivál megkoronázásaképp a Tankok eddig soha nem látott újítással robbannak be a színpadra, és persze a régi idők emlékére is zenélnek egyet.

Hiszen a ’90-es évek elején, aki élt és mozgott, és rocker vér csörgedezett az ereiben, fejből tudta a Tankcsapda összes dalát, sőt még az is akaratlan lábdobogásba kezdett, aki popslágereken szocializálódott. Három évtizeddel később még mindig a rock a legjobb méreg, olyannyira, hogy a Tankcsapda lett Magyarországon maga a rockzene megtestesítője, és olyan kultuszt teremtett, ami generációkon átívelve a mai napig durva rock- függőséget okoz.

„A TCS sikerének az egyik titka, hogy mindig visszamegyünk a gyökereinkhez. Tudjuk, hogy honnan indultunk, és megéljük, amit elérünk. A gyerekkori álmokból inspirálódunk, amikor még azon gondolkoztunk, milyen jó lenne a Dunántúlon játszani, aztán külföldön, és egyszer egy olyan helyen ahova repülővel kell menni” – mesélte nevetve Sidi a banda gitárosa. „Emlékszem, kissrác koromban volt egy piros MZ-m, úgy motoroztunk, hogy azt képzeltük, hogy egy Harley.” Sidi maga is hatalmas Tankcsapda rajongó volt, aztán egy nap a bandában találta magát, később egy H-D Heritage Softail nyergében, „igazi Hollywoodi story - közhely ide vagy oda, piszok mázlista fickó vagyok.”

Közel harminc év rockkal átitatott mámoros év után a Rock & Roll rugója még mindig az, ami a kezdetekkor: a zene imádata, a rocksztársággal járó életérzés, és az alázat. „a koncert előtti másodpercekben, az intro alatt szeretek kinézni a felspannolt tömegre és egy pillanatra visszamenni azokba az időkbe, amikor a suli zenekarral három ember előtt játszottunk, most pedig ezrek előtt. Meg akarom élni a siker minden pillanatát.” –mondja Sidi.

A siker pedig ’89 óta a Tankcsapda védjegyévé vált, hogy az igazi rock sztár imázs, amit a vadság és a szabadság feelingje leng körül. „A TCS tagjának lenni 0-24-es dolog. A banda szent és sérthetetlen, ez az első, ekörül forog mindenki agya, egyszerűen megéljük a rock and rollt”- avat be Sidi.

Június 10-én, szombaton te is részese lehetsz a rock and roll életérzésnek, mert jönnek a Tankok! Úgyhogy készülj fel, mert brutális zúzdától lesz hangos az Open Road Fest, ahol szabadság és a rock összeforr.

Váltsd meg jegyed most és találkozzunk a 18. Harley-Davidson Open Road Festen – ’Feel the Freedom’!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.