Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2023. Június 01. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Tanácsok a vízfelhasználásra a nyári melegben

Tanácsok a vízfelhasználásra a nyári melegben

Mikor töltsük a medencét, mikor locsoljunk?

A nyári időszakban mindenkinek jól esik egy kis otthoni felüdülés, melyre tökéletes megoldást jelenthet egy hűsítő csobbanást a kerti medencében.
A családi házas és kertvárosias övezetekben egyre népszerűbbek a fix telepítésű medencéken kívül a gyorsan és praktikusan felállítható családi medencék, melyek előkészítésük során nagy víz felhasználást igényelnek. Ezért a hirtelen beköszöntő jó idő következtében felhívják a vízfelhasználók figyelmét az alábbiakra:

A nyári lubickolás sok örömet és kellemes kikapcsolódást tud okozni számunkra, azonban érdemes nagyobb gondot fordítani ezeknek a vizes szórakoztató eszközeinknek az előkészítésére. A meleg hónapokban megnövekszik a vízkészlet felhasználása, és ha sokan egy időben, hirtelen töltik fel medencéjüket, az a rendszer üzemállapotát, áramlását befolyásolja és a víz felkeveredését okozhatja a hálózatban, ami pedig vízminőségi problémákat idézhet elő.

Ezért szeretnénk kérik a fogyaszókat, hogy kerti medencéjük feltöltését ne hirtelen végezzék el, hanem lassabb ütemben 2-3 napra tervezzék. Célszerű továbbá a nyári csúcsfogyasztás miatt az automatikus öntözőberendezéseket is az éjszakai órákban este tizenegy órától a hajnali órákig működtetni. Mindez nem csak a vízhálózat működését segíti, de a növényzetnek is kedvezőbb.

A Pannon-Víz Zrt. célja, hogy a nyári meleg időszakban megnövekedett fogyasztás mellett is kiváló minőségű ivóvizet tudjon biztosítani felhasználói számára.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 16:00, szombat | Helyi

Gyógyító ételek

Ismeretterjesztő előadás, ételkóstolás és vásár.

2023. Szeptember 30. 13:00, szombat | Helyi

40. születésnapját ünnepelte a Castrum SC Kapuváron

Szamuráj kardokat kaptak ajándékba az egyesület európa bajnoki érmes versenyzői.

2023. Szeptember 30. 09:00, szombat | Helyi

Az Országos Könyvtári Napok csornai programjai

Minden nap más program

2023. Szeptember 29. 16:00, péntek | Helyi

Beszélj róla!

Merj segítséget kérni, és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdesz!