Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Október 20. 17:36, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Táncos csizma vagy gitár meg dob?

Táncos csizma vagy gitár meg dob?

Ki az a a Frank Cafka meg a Képtelen Hang?

Más hangzást szokott ez a ház. Népzene helyett rockzene dübörgött tegnap este az Ifjúsági Házban Csornán. Az egyik nagy kereskedelmi televízió tehetségkutatójában új magyar szó született: "Mentorház" Ott kezdődhet az út a sikerhez, vagy a tucat celebléthez.

Csornán is régóta van "mentorház", talán a szó igazibb értelmében. Nem hiszem, hogy van olyan városlakó, aki legalább egy fellépését ne látta volna a Pántlikának vagy a néptánciskolás gyerekeknek. Az évek alatt megismerik, megszeretik a népi kultúrát, színvonalasan művelik is, és megtanulnak igazi csapatként együtt dolgozni, örülni, mulatni. Aztán ki-kikacsingatnak a megszokott keretek közül. Működött már rockzenekar Csornán néptáncos fiúkból, tegnap este a legújabbak mutatkoztak be. A Franz Cafka az Ifjúsági Házban próbál, a csapat alapemberei egy néptáncos testvérpár. Ők mutatkoztak be tegnap este, de a kollegialitás jegyében "előzenekarként" a tisztán néptáncosokból alakult teljesen kezdő Képtelen Hangnak is lehetőséget adtak a bemutatkozásra.

A közönség többségét a néptáncos barátok adták. Sokszor láttuk már színpadon együtt ezeket a fiúkat és lányokat, láttuk, hogy sokat tesznek egymásért, segítik egymást. Amilyen harmóniában vannak a színpadon, olyan lelkesen voltak rock koncert közönség is, tudtak örülni a társaik sikerének. Ezt abban a házban tanulták. Ezt kellene eltanulni tőlük a mindennapokban, jobban élnénk..

Címkék: csorna, koncert

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.