Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 01. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Tanévkezdéskor fokozottan figyeljünk a gyerekekre a közlekedésben!

Tanévkezdéskor fokozottan figyeljünk a gyerekekre a közlekedésben!

A 2012/2013 tanévben is folytatódik Az iskola rendőre program

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságnak kiemelkedő fontosságú feladatai közt szerepel a gyermekek és fiatalkorúak biztonságának növelése. A balesetek szempontjából a gyermekek legvédtelenebbek. Ők azok, akik életkorukból adódóan nem érzik a veszélyt, akár gyalogosként vagy kerékpárosként, akár utasként vesznek részt a közlekedésben. A gyermek a közúti közlekedésben gyakran képtelen saját életének, testi épségének megóvására. A tudatos magatartás kialakításában, a balesetek megelőzésében a felkészítésnek, a szülői példamutatásnak, a tanórai és a tanórán kívüli közlekedésre nevelésnek meghatározó szerep kell hogy jusson.

A Rendőrség 2008. szeptember 1-jével hirdetette meg „Az iskola rendőre” programot, amely az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet. A program egyik célja volt, hogy a rendőrség közelebb kerüljön az ifjúsághoz és ez által „pozitív rendőrkép” alakuljon ki a gyermekekben, szülőkben, pedagógusokban.

Az előző tanévben Győr-Moson-Sopron megyében 160 általános iskolából 141 iskolának volt iskola rendőre.
A 2012/2013. tanévben „Az iskola rendőre” program folytatódik. A „Tanévkezdési kampány” során valamennyi iskolarendőr felveszi a kapcsolatot az érintett oktatási intézménnyel, és tájékoztatást ad a program folytatásáról. A tanév megkezdése előtt valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény közvetlen környezetének köz- és közlekedésbiztonsági, valamint bűnügyi helyzetét ismételten áttekintettük, elemeztük.
Azoknál az iskoláknál, ahol a város forgalma megköveteli a rendőri jelenlétet és nincs jelzőlámpás gyalogátkelőhely, SZEPTEMBER hónapban -a napi oktatás kezdetének ill. befejezésének időszakában- rendőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését.

A Főkapitányság és a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság kéri, hogy a tanévkezdés időszakában a járművel közlekedők fordítsanak fokozott figyelmet az oktatási intézmények környezetében található gyalogos átkelőhelyek megközelítése során. Számítsanak arra, hogy az iskolába igyekvő tanulók nem kellő körültekintéssel, figyelemmel kelnek át az úton.
A tanév során az iskola rendőrei osztályfőnöki órák keretében adnak tájékoztatást a korosztályt érintő baleset-megelőzési információkról, a közlekedés veszélyeiről és a helyes közlekedési magatartásról.

A 2011. május hónapban elkezdett „Szuperbringa” program is folytatódik a 2012/2013. tanévben.
Egy kis beszámoló az eddig elvégzett „Szuperbringa” program munkáról: A kezdet óta megyénkben a programban 4678 tanuló vett részt. Az év végén 2125 tanulóból 1245-en tettek eredményes vizsgát. A program keretén belül 3731 kerékpárt vizsgáltunk át a Gy-M-S Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség szakembereivel, amiből 1411 kerékpár felet meg a műszaki követelményeknek.

Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság

Címkék: iskola, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!