Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 31. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Tarolt a Hunyadi a pedagógia országos tanulmányi versenyen

Tarolt a Hunyadi a pedagógia országos tanulmányi versenyen

Csak csornai diák állt a dobogón.

Már több éve rendszeresen visszatérő téma ilyenkor májusban a csornai Hunyadi Gimnázium diákjainak kiemelkedő szereplése a szakmai tanulmányi versenyeken. Nemrég tudósítottunk a rendészeti verseny sikeréről, most a pedagógia szakosok szállították újra a szép eredményeket. A versenyről Világosné Rozsonits Erika felkészítő tanárral beszélgettünk.

- Évek óta sikeresen szerepelnek a Hunyadi diákjai a szakmai tanulmányi versenyen pedagógiából. Mi a titka a jó sorozatnak?

- Sokan azt gondolják, hogy egy vidéki, kisvárosi középiskolában tanítva a beiskolázási lehetőségeink korlátozottabbak a közeli nagyobb városok vonzása miatt. Ezért azt hiszik, hogy tehetséges gyermekkel nem, vagy nagyon kevés számban találkozunk. Szerencsére saját pedagógiai munkám során több évtizedes tapasztalom az, hogy ez korántsem igaz A 9. évfolyamba érkezéskor még nem mindig látszik, kit-és milyen irányban lenne érdemes fejleszteni. A közös munkában egyesül aztán a tanári erőfeszítés éa a tanulói ambíció.Optimális esetben a család a következő támasz, de szükséges az adott tanulók érzelmi intelligenciája, kitartása, feladatelkötelezettsége is a sikeres munkához. Fontos említést tennem a kortársak, barátok szerepéről is mivel ebben az életkorban meghatározók egymás életében, értékrend formálásban. Ezért aztán nem sajnálom az időt a szabadidős foglalkozásokra sem, hiszen ott nyílik csak igazán lehetőség a gyermekek igazi megismerésére.

- Hogy zajlott az idei verseny?

- Ahogy a korábbi években már megszokhattuk idén is Szolnok adott otthont e rangos eseménynek. A Tisza parti város ezen a két napon az írás és szóbeli versenyek lebonyolításán túl kulturális és szabadidős tevékenységekkel is kényezteti a résztvevőket. A mi kis csapatunkat kolléganőm Molnárné Dukai Éva tanárnő segítette, utazásunkat a Győri Szakképző Cetrum szervezte.

- Halljuk a lényeget, milyen eredményt értek el a Hunyadi diákjai az idei tanulmányi versenyen?

- Korábban is voltak szép sikereink, de az idei évben csodálatosan szerepeltek a lányaink. Az első négy helyet hunyadis diák hozta el, emellett egy értékes 10. és egy 18. helyezést is szereztünk. A siker főszereplői: Licskai Laura első, Bella Tamara második, Varga Dorina harmadik, Németh Petra negyedik lett, Gál Patrícia tizedik, Mók Ildikó tizennyolcadik helyezést ért el.
Köszönet Bella Tamara szüleinek, akik az ünnepélyes eredményhirdetésre önzetlen támogatásukkal utaztattak vissza bennünket.

Gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.