Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Május 13. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Csorna Hunyadi János Gimnázium

Taroltak a csornai hunyadisok a szakmai versenyen

Taroltak a csornai hunyadisok a szakmai versenyen

Hatodik éve folyamatosan csornai hunyadisok nyerik az országos tanulmányi versenyt, idén heten végeztek az első tízben.

Csornán a Hunyadi János Gimnázium pedagógiai képzésében nagy hagyománya van a tehetséggondozásnak. Világosné Rozsonits Erika tanárnő vezetésével kiváló szakmai pedagógiai műhelymunka alakult ki az elmúlt években.. Ennek köszönhetően hatodszor is elhozták az első helyezést a Győrben megrendezett kétnapos országos versenyről!

A 2012/2013-as tanév országos eredményei Szakmai Érettségi Tantárgyak Országos Versenye Oktatási alapismeretek tantárgyból a következők:

I: helyezés : Bencsics Nikolett
II. helyezés : Babos Vivien
III :helyezés : Szabó Veronika
IV: helyezés : Kálmán Eszter
VI.. helyezés : Dombi Viktória
VII. helyezés : Németh Nikolett
VIII:helyezés : Lukácsi Barbara
XIV.helyezés : Nagy Kitti

E rangos versenyen sok sok szakközépiskola sok sok végzős tanulója próbát tesz.Több oka is van annak, hogy miért is vállalják a tanulók a többletmunkát: Egyrészt, erkölcsi elismerés megméretni magukat az ország legtehetségesebb, legjobb képességű diákjaival, másrészt mert tudásukról számot adva továbbtanulásukhoz akár 50-100 többletpontot is szerezhetnek adott szakirányban egyetemi főiskolai jelentkezésükkor.

Idén 8 végzős 12. c osztályos tanuló jutott a döntőbe. Arra, hogy az első 10-ben másoknak nem nagyon hagynak helyet a lányok, még a nagy tapasztalattal és tudással rendelkező tanárnőjük sem mert gondolni, hiszen évek óta igyekeznek az ország más iskolái is megszerezni végre az első helyezést idén pl. Budapest, Csongrád, Szeged, Tiszaföldvár, Zalaegerszeg, Miskolc, Eger, Tokaj számára.

Az emeltszintű írásbeli feladatsor, az 50 pontos tesztidén is nagy kihívást jelentett a versenyzők számára.A szóbeli vizsga 3 tagú versenybizottság előtt zajlott.

Mára több védjegye is van a csornai csapatnak. A szóbeli vizsgát megelőző napon este mindig színház, vagy mozi látogatást szervez a tanárnő. Így volt ez most is. A mesefilm üdítőleg hatott, oldotta a verseny drukkját..

Világosné tanárnő szerint a pedagógus munkája művészet. Egy pedagógus mindig kiválasztott, hiszen a szülők rábízzák gyermekeik lelki, tudományos és erkölcsi fejlesztését egyaránt. Ezért aztán első perctől differenciált óraszervezés, következetes számonkérés, könyvek, cikkek elemző bemutatása a mindennapok része.

Hogy emlékeztek vissza a lányok a versenyre?

Az elmúlt 2 tanév kemény munkája és a fakultációkon való aktív részvétel meghozta a gyümölcsét, mert ismételten sikerült nagyon szép eredményeket hoznunk a Hunyadi pedagógiai képzésének.Rengeteg munkánk van ebben a versenyben, volt hogy a fakton dülöngéltünk a fáradtságtól, de egy egy frappáns megoldás, egy jól elemzett szituáció után Erika néni dicsérő szavai mindig jobb kedvre derítették a kis társaságunkat.
Nagy segítség volt az is, hogy iskolánk házirendje értelmében a versenyt megelőző 2 tanítási napon otthon készülhettünk. Nagyon összefogtunk most is, mint mindig. Az utolsó este az interneten keresztül osztottuk meg egymással minden ötletünket, félelmünket.

Az írásbelire izgalommal telve érkeztünk. Szerencsére a szervezők, a győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskolában tanító tanárok nagyon korrekten dolgoztak azért, hogy minden gördülékenyen menjen. Igyekeztek meleg légkört teremteni, még magunk is meglepődtünk azon, hogy az írásbeli terembe készített Milka csokinak, ásványvíznek mennyire örültünk.

Az estét mozizással töltöttük, a Croodék című animációs filmen együtt nevettünk,együtt sírtunk.

Az alvás aztán több-kevesebb sikerrel ment csak. Szerencsére hamar reggel lett, és végre megkezdődtek az izgalmas szóbeli vizsgák. Erika néni az utolsó percig bíztatott bennünket,hogy bízzunk magunkban, a tudásunkban. Aztán egy egy „nagyölelést „ kaptunk, s innentől már csak magunkra számíthattunk.
Egy életre megjegyeztük, hiszen többünknek is mondták:
„Van mire szerénynek lenned! „ mondatot.
Talán az a legnagyobb hozadéka a versenynek, hogy mi nyolcan a felkészülés alatt barátnők lettünk, s szívből tudtunk örülni egymás eredményeinek.
Az idei csodaszép eredménynél semmi sem példázza jobban Erika néni tanításának eredményességét. Bíztatása, türelme, tanítványaiban való hite mindenen átsegített bennünket. A legeslegjobb mégis az volt, hogy bármennyire is letörtek, fáradtak voltunk, mindig mosolyt csalt az arcunkra, mindig ösztönözni tudott bennünket a tökéletesebb munkára. Köszönjük szépen!

Bencsics Nikolett, Babos Vivien, Szabó Veronika, Kálmán Eszter, Dombi Viktória, Németh Nikolett, Lukácsi Barbara, Nagy Kitti

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Május 05. 13:00, vasárnap | Helyi

Nyári napközi Kapuváron

Jelentkezni a művelődési központban lehet.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

Nem lehet elégszer mondani, a bank nem intéz ügyet telefonon!

Először szkeptikus volt, végül mégis becsapták!

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.