Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2023. Március 31. 19:00, péntek | Belföld
Forrás: Átlátszó

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben

Filemon Mihály még mint magánszemély nyújtotta be 2018-ban a kérelmet, ám a pénzt 2021-ben, már polgármesterként ítélték neki oda.

Az eredeti tervek szerint az 50 méter hosszú sétányt a fák lombkoronájának a szintjébe álmodták meg, most egy pusztaság közepén áll Nyírmártonfalván.

Régi igazság, hogy csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek. Vagy mertek nagyot álmodni. Nyírmártonfalva fideszes polgármestere azok közé tartozik, akik nem futamodnak meg az álmaik elől. Ha valamit a fejébe vesz, azt tűzön-vízen keresztülviszi. Most például egy lombkoronasétány épült az alföldi faluban, uniós pénzből, ahogyan kell, hatvanmillió forintért. Egyetlen apró szépséghibája van, mégpedig az, hogy amerre a szem ellát, sehol egy fa, ebből kifolyólag lombkorona sincs.

Erről is szól az Átlátszó filmje.

A történet megihlette az "internet művészeit". Ahogy lenni szokott hasonló esetekben, sorra jelentek meg a mémek. Sírva vigad a magyar.

Végül ismerkedjünk meg Nyírmártonfalva címerével (forrás https://www.nemzetijelkepek.hu/nyirmartonfalva-kozseg)
Ez nem vicc! Bár sok mindent megmagyaráz...

Címer típus: Önkormányzati címer
Leírás
Nyírmártonfalva község címerének alapját két oldalán ívesen, illetve felső csúcsain 45 fokban lemetszett, alul csúcsban végződő pajzs képezi, melynek felső kétharmadában lévő kék mező az égboltot, az alsó harmadában lévő zöld domborzat a földet jelképezi. A pajzsot ezüstkeret fogja körbe. Ezen belül helyezkedik el egy ezüstbalta, heraldikailag balra néző éllel. A pajzson kívül mindkét oldalon tölgy, illetve akáclevél szegélyezi a címerpajzsot. A címerpajzs bal oldali részén a tengelytől felfelé tölgy, alsó irányban pedig akáclevél öleli arany- és zöld színben. Ez ismétlődik meg a pajzs jobb oldalán ezüst- és zöld színben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 13:15, szerda | Belföld

Gyakorlatilag mindenki elköltött mindent a SZÉP kártyájáról

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő \"alvópénzeket\" - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdai közleményében Túri Anikó közigazgatási államtitkár.

2023. Június 07. 13:13, szerda | Belföld

Visa: a külföldre utazó magyarok 83 százaléka bankkártyával fizet

Idén külföldre a magyarok 32 százaléka tervez utazni, közülük 83 százalék jelezte, hogy utazása során bankkártyával vagy okos eszközzel kíván fizetni - mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

2023. Június 07. 13:08, szerda | Belföld

Közlekedési államtitkár: közel 32 milliárd forintot fordítottak a hazai közúthálózat megújítására

Az elmúlt időszakban közel ezer kilométernyi országút és több mint 160 kilométer mellékút újult meg közel 32 milliárd forint értékű beruházás segítségével.

2023. Június 07. 09:31, szerda | Belföld

Katasztrófajelenetek Tolnában, sárfolyam sodorta el az autókat

Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután.