Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2023. Július 10. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Társasház, kombájn, autó és szénabála is égett a múlt héten

Társasház, kombájn, autó és szénabála is égett a múlt héten

A 27. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten 75 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 9 ember sérült meg.

Kigyulladt egy személyautó motortere hétfő délelőtt Győrzámolyon, a Rákóczi úton. Az utastérre is átterjedt lángokat a győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el. A tűzben nem sérült meg senki.

Két személyautó karambolozott hétfő délután Sopronban, a Táncsics utcában. A balesetben nem sérült meg senki. A helyi hivatásos tűzoltók az úttestre került szennyeződést eltávolították. A gépkocsik áramtalanítására nem volt szükség.

Szalagkorlátnak hajtott egy kisteherautó kedd este a 83-as főút 67-es kilométerszelvényénél, Győr térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és közreműködtek az úttestre került szennyeződés eltávolításában. A balesetben nem sérült meg senki.

Vasúti sínekre dőlt egy nagyméretű fa szerda délután Vinye és Porva-Csesznek között. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát a sínekről, megszüntetve a forgalmi akadályt.

Négylakásos épület egyik lakása és teljes tetőszerkezete lángolt csütörtök délelőtt Abdán, a Pillingérpuszta településrészen. A győri hivatásos tűzoltók és a börcsi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai öt vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek az épületet átvizsgálták, a lakásokban nem tartózkodott senki. A tűzoltók az épületből hét gázpalackot kivittek, melyeket nem ért hőhatás. A tűzzel érintett lakrész felett a tetőszerkezet beszakadt, az oltást nagy mennyiségű törmelék és fa hulladék nehezítette. A törmelék eltávolításával erőgép segítette a munkálatokat.

Öt darab széna körbála égett péntek délután Bőny Peresznyák-tagon. A tűz veszélyeztette a közelben lévő gabonatáblát is, azonban mire a győri hivatásos és a banai önkéntes tűzoltók kiérkeztek, a tulajdonos egy kerti slaggal megkezdte az oltást. A tűz végül nem terjedt át másra. Az eset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt egy kombájn Jánossomorja és Várbalog között pénteken a kora esti órákban. A tűz a jármű motorterét és annak környékét érintette, másra nem terjedt át. Mire a mosonmagyaróvári és a csornai hivatásos, valamint a jánossomorjai önkéntes tűzoltók kiérkeztek a tulajdonos két darab hat kilogrammos porral oltóval megfékezte a tüzet. A tűzoltók átvizsgálták a kombájnt további felhevült részek után kutatva. Az eset során nem sérült meg senki.

Bútorok és műpadló égett egy első emeleti társasházi lakás erkélyén vasárnap este Győrben, az Iker utcában. A tűz a lakásra nem terjedt át, azonban a hőhatás miatt az ablaküvegek betörtek. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezésére a szomszédos lakóházból három ember három porral oltóval eloltotta a tüzet. A tűzoltók átvizsgálták a tűzzel érintett lakást, majd átszellőztették a lakótömböt. Az épületet húsz ember hagyta el a munkálatok idejére, senki nem sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 16:00, péntek | Helyi

Megkezdődik a Kónyi Szociális Központ új telephelyének kialakítása és bővítése

Ezt az épületet bővítik és újítják fel a Szociális Központ elhelyezésére.

2024. Február 23. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Február 23. 09:00, péntek | Helyi

Pál Feri atya előadása Fertődön

Hogyan válhat erőforrássá a múlt, hogyan alakítható szabadon a jövő?

2024. Február 22. 16:00, csütörtök | Helyi

Közi Horváth József ösztöndíj pályázat

Beadási határidő: március 8.