Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Október 12. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Tavaly még bringázhattak a csornai elkerülőn az átadás előtt

Tavaly még bringázhattak a csornai elkerülőn az átadás előtt

Jótékonysági bringatúrára indulnak vasárnap az elkerülőn tekergők.

2015 szeptember 5-én több mint 600 kerékpáros próbálhatta ki az új csornai elkerülő utat még az átadás előtt. A túra ötletgazdája Dr Czumbil Norbert volt, aki engedélyt kért és kapott a megismételhetetlen kerékpártúrára. Az akkori eseményről mi is tudósítottunk szöveggel, fotókkal, videóval, sőt a résztvevők élményeit is megosztottuk az olvasókkal egy későbbi cikkben.

A tavalyi kezdeményezés sikerén felbuzdulva Dr Czumbil Norbert kísérletet tett arra, hogy hogy a várhatóan ebben a hónapban átadásra kerülő M86 megyei szakaszán Szilsárkány és Beled közt újra kerékpártúrával köszöntsék az új létesítményt, örök emléket szerezve ezzel a résztvevőknek. A tavalyival ellentétben azonban idén nem kaptak engedélyt az átadás előtti egyszeri kerékpáros használatra. Ha így nem megy, akkor megy máshogy, gondolták a szervezők, és jótékonysági célt adva a túrának újra nyeregbe szólítják a rendszeresen túrázó és az alkalmi kerékpárosokat egyaránt.

Az esemény a Facebook-on szerveződik. Mi is onnan tudjuk, hogy az útvonaluk Farád- Jobahaza-Bogyoszló- Poytond-Magyarkeresztúr-Vadosfa -Beled es vissza. A vasárnapi indulásig még többször érdemes megnézni a túra Facebook eseményét, mert a szervezők várhatóan további információkat osztanak majd meg. A farádi vasútállomástól október 16-án vasárnap 14 órakor indulva eltekernek Beledig. Egyik célja ennek, hogy újra együtt mozogjanak egy jót, közösen beszélgetve. Másik cél, hogy a győri kórházban lebénultan fekvő csornai lánynak gyűjtsenek adományokat (500-1000 Ft-ot, mindenki lehetőségeitől függően). A szervezők kérnek mindenkit, hogy hozzák el a barátaikat, ismerőseiket, bringázzanak egy közöset. Mindeközben tartsák be a KRESZ-t, vigyázzanak magukra és egymásra egyaránt. Beleden várhatóan szíves vendéglátásban lesz részük a bringásoknak, és a tervek szerint Beledről egy kísérő csapat vissza is kíséri a csapatot Farádig. A túra a tervek szerint 18 órára fejeződik be.

A tervezett útvonal

Címkék: bringa, kerékpás, M86, Túra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.