Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Január 30. 19:21, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook

Te komolyan gondoltad, hogy mínusz tíz fokban kihajítod a kutyádat?

Te komolyan gondoltad, hogy mínusz tíz fokban kihajítod a kutyádat?

10.000 forint a nyomravezetőnek!

Megrázó posztot olvastunk a Facebook-on. Mivel az eset itt, nálunk történt, megpróbáltunk utánajárni. Először nézzük a Facebook bejegyzést:

FIGYELEM! CSORNA KÖRNYÉKIEK!!!! 10 EZER FORINTOT AJÁNLOK ANNAK, AKI PONTOS INFÓVAL SZOLGÁL A KUTYA GAZDÁJÁRÓL!!! A BEJELENTŐ TERMÉSZETESEN ANONIM MARAD! Ezt a fiatal szuka kutyust valószínűleg kidobták. Tegnapelőtt fogtuk be Maglóca és Bősárkány között. Kérdezősködtünk a környékbeliektől, és kiderült, hogy már előtte kb 3 napja a kutyus ugyanazon a helyen várakozott, és minden lelassító autóhoz odaszaladt sírva. Ám amikor valaki kiszállt, elmenekült. A szőre alapján még az is feltételezhető, hogy eddig lakásban élt, kondíciója jó. Persze chipet nem találtunk. Eleve egy pokol szülötte, aki a saját kutyáját egyszerűen kirakja valahova, viszont az, hogy ráadásul ilyen hidegbe, az gyakorlatilag a kutya lassú és fájdalmas halálát jelentheti!!! Bejelentés a 06205401539-es telefonszámon vagy privátban !

Mivel a Facebook-on sajnos sok ellenőrizetlen hamis információ is terjed, ezért megpróbáltunk utánajárni. Persze az álhírekbe, hamis bejegyzésekbe nem írnak telefonszámot, de jobb a biztonság. A felhívott számot Binggeli Éva vette fel. Kérdésünkre a következőket válaszolta.

- Sokkal többet nem tudok elmondani, mint amit a bejegyzésben leírtam. A történet valós. Sajnos sok kutyát tesznek ki, és ez az útszakasz Bősárkány és Maglóca közt különösen "népszerű" az ilyen emberek közt. A mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítványnak dolgozom, és 2016 utolsó negyedévében csak ezen az útszakaszon 15 kirakott kutyust szedtünk össze. Ez borzasztó. Hogy visz rá a lélek valakit arra, hogy pont a leghidegebb időben, erős fagyban tegye ki a kutyáját? Ha ezeket az állatokat valaki nem viszi biztonságos helyre, lassú kínhalál a sorsuk. Főleg egy ilyen kutyának, aki nagyon valószínű, hogy előtte lakásban élt, legalábbis úgy néz ki. A kutya viselkedése arra utalt, hogy kirakták egy kocsiból. A lassító autókhoz odaszaladt, és amikor ismeretlen léptek közeledtek a kocsi felől, sírva elmenekült. A gazda utáni nyomravezetői díjat a saját pénzemből ajánlottam fel, és eltökélt vagyok, hogy ha meglesz a tettes, akkor feljelentést is fogok tenni.- modta el Binggeli Éva a telefonban.

Aki tud, segítsen! Bár a jelek nem erre utalnak, lehet, hogy csak véletlenül kóborolt el ez a kutyus. Ha a gazdának segítünk, annak is örülünk, ha egy lelketlen volt gazdát találunk, az is tanulságos eredmény. Ha érdemi előrelépés lesz az ügyben, arra mindenképpen visszatérünk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás

2024. Április 30. 13:00, kedd | Helyi

Előzmény nélkül szúrta hátba iskolatársát a hatodikos lány

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Videóval.

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.