Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Július 08. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Beled Városi Önkormányzat

Tehetségfejlesztés Beledben pályázati támogatással

Tehetségfejlesztés Beledben pályázati támogatással

Tehetség – Érték – Tudás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett a tehetséges tanulók/fiatalok számára a 30 illetve 60 órás egyéni fejlesztő programok kidolgozásának és megvalósításának támogatására.

A Beledi Általános Iskola 60 órás egyéni fejlesztő program megvalósítására adott be pályázatot Tehetség – Érték – Tudás címmel.A foglalkozások megvalósítására 786.000 Ft támogatást nyertek.

A pályázati összeg segítségével három témában öt tehetséges tanuló komplex fejlesztését oldották meg 20-20 órában.
A megvalósított témák:
- Logikai-matematikai képességfejlesztés, tehetséggondozás
- Önismereti foglalkozások
- A Beled környéki flóra vizsgálata

A program célja a tehetséges tanulók fejlesztése, együttműködésre és önálló feladatmegoldásra történő felkészítése volt. A program lehetővé tette, hogy a gyerekek önismerete fejlődjön, megismerjék és elfogadják erősségeiket és ezeket a tulajdonságaikat előnyösen tudják alkalmazni. A tanulók a foglalkozások során kimozdultak a megszokott iskolai környezetből, felfedezték lakóhelyük természetes élővilágát, a friss levegőn tartózkodtak.

A tevékenységek köre széles volt, a játékos logikai feladatokon keresztül a természetben végzett gyűjtőmunkán át a korosztályukhoz kapcsolódó önismereti játékok, valamint kézműves munkákig. Ezek segítségével került sor tehetségük kiszélesítésére.

A foglalkozásokon új módszereket, differenciált csoportmunkát és kooperatív tanulási technikákat alkalmaztak tanárok. Feladatuk volt aktivitásra serkenteni a tanulókat, fejleszteni problémamegoldó gondolkodásukat, a természet szeretetére nevelni, a játékosság szellemében jó közösségi szellemet kialakítani.

A programok segítségével lehetőség nyílt a tanulók számára, hogy ismereteiket tovább bővítsék, érdeklődési körük szélesedjen. Olyan formában találkoztak új ismeretekkel, melyekre a tanórák nem mindig adnak lehetőséget. Egyéniségük figyelembe vételével a kiscsoportos foglalkozásokon lehetőségük nyílt arra, hogy sikereket érjenek el, ami további önképzésre és kreativitásra sarkallta őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!