Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 13. 10:05, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Téli felkészülési értekezletet tartottak a katasztrófavédelemnél

Téli felkészülési értekezletet tartottak a katasztrófavédelemnél

Az együttműködő szervezetekkel egyeztették a feladatokat.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a katasztrófavédelmi kirendeltségek is készülnek a téli időjárásra. A járműállomány műszaki-technikai állapotának felülvizsgálatán, az állomány rendszeres képzésén, felkészítésén túl a téli időjárásra való felkészülés a katasztrófavédelem számára főképp az együttműködő szervekkel való kapcsolatfelvételt, a téli időjárás okozta helyzetek kezelésére való felkészülést jelenti.

Ezt a felkészülést szolgálta a rendkívüli téli helyzetek kezelésében együttműködő szervek vezetőinek, képviselőinek részvételével az igazgatóságon hétfőn megtartott „téli értekezlet” is, melyen jelen voltak a a Magyar Közút, a rendőrség, a honvédség, a megyei Polgárőr Szövetség, a Kormányhivatal, a MÁV, a GYSEV, a Nemzeti Közmű Szolgáltató, az E.ON Hungária, a GYŐR-SZOL Zrt, az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt., a győri önkormányzat, a Magyar Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat vezetői és képviselői.

Az értekezletet Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a téli időjárásra való megfelelő felkészülés rendszeres kötelezettség, s ahhoz, hogy egy esetleges rendkívüli időjárási helyzetben hatékonyan tudjanak együttműködni a szervezetek, gyors és folyamatos kapcsolattartásra, egymás tájékoztatására van szükség.

A következőkben Beke Zoltán tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő beszámolt arról, hogy a katasztrófavédelem munkatársai pontosították a téli intézkedési terveket, részt vettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépeiket bemutató szemléin, bejárták a kockázati helyszíneket, ellenőrizték az ezekhez rendelt melegedőhelyeket és technikai eszközöket. A meteorológiai előrejelzések kulcskérdése, a veszélyhelyzet, a rendkívüli intézkedések bevezethetősége, a rendkívüli közlekedési események kezelése gyakorlati kérdéseinek megvitatásán túl a kritikus infrastruktúra védelme, a krónikus betegek szállításának, a krízis helyzetben lévők kezelésének egyeztetése, éppúgy, mint a melegedő helyek előkészítése, vagy a közúti, vasúti közlekedésben esetleg kialakuló fennakadások kezelése, a kommunikáció, valamint a lakosság tájékoztatása is részét képezte az előadásnak.

Később a társ- és együttműködő szervek vezetői is beszámoltak a téli felkészülés jegyében elvégzett feladatokról. Elmondták, hogy felkészültek a téli feladatokra, már téli üzemmódban működnek, állandó diszpécserszolgálattal rendelkeznek, s kollégáikat célirányosan felkészítették a jelentkező feladatokra. Minden szervezet rendelkezik a téli munkavégzéshez, működéshez szükséges technikai eszközzel, melyeket felkészítettek a téli időjárással kapcsolatos igénybevételre. A szervezetek képviselői egyeztettek arról is, hogy szükség esetén még mivel tudják egymás munkáját segíteni, könnyíteni.

Az értekezletet Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató zárta, megköszönte a társ és együttműködő szervek megjelenését és a továbbiakban is folyamatos kapcsolattartásra kérte a szervek vezetőit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.