Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2013. Szeptember 03. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Teljesen körbeér a Fertő-tó körül a kerékpárút

Teljesen körbeér a Fertő-tó körül a kerékpárút

700 millió forintból fejlesztik a kerékpárút-hálózatot a Fertő-tó környékén.

Az Új Széchenyi Terv "Kerékpáros-turisztikai attrakciók fejlesztése a Fertő-tó térségében" című felhívásán sikerrel pályázott a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság által vezetett konzorcium. A tó körüli kerékpáros hálózat fejlesztését célzó projekt a napokban nyert támogató döntést, így 100 %-os támogatási aránnyal, 700 millió forintból valósulhat meg.

A projekt célja a Fertő-tavat megkerülő kerékpárút magyarországi (a két, illetve három osztrák-magyar határátkelő közötti) szakaszának teljessé tétele, a hiányzó szakaszok kiépítése, illetve a meglévők felújítása.

A beruházás részeként Balf és Fertőrákos között az országos közúttal párhuzamosan a szőlőterületek között létrejön egy új nyomvonal: részben új bicikliút létesítésével, részben új vegyes használatú kerékpárút és mezőgazdasági út kialakításával, részben pedig a meglévő út felújításával. A Kelemente-patak hídjának rekonstrukciójára és a meglévő bicikliút korszerűsítésére kerül sor Fertőd belterületén, valamint kijelölés történik Sarród, Fertőd, Fertőszéplak, Hegykő, Fertőhomok, Hidegség és Fertőrákos belterületén. Több helyszínen pihenőhelyeket is kialakítanak majd.

A fejlesztések eredményeként 9,29 km új kerékpárút létesül, 4,36 km-en kerül sor a meglévő szakaszok felújítására, és további 8,6 km-nyi út kap kijelölést.
A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és a Fertő-tó körüli teljes kerékpárforgalmi nyomvonallal érintett települési önkormányzatok (Fertőrákos, Sopron, Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd és Sarród) mellett az összefogás tagja a TAEG Zrt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 13:00, kedd | Helyi

Két személy megsérült, tizenkét autó törött tegnap a megye útjain

Rendőrségi felhívás a balesetek elkerülése érdekében.

2022. November 29. 09:00, kedd | Helyi

Villanymozdony, családi ház és hulladék is égett

A 47. héten történt

2022. November 28. 16:00, hétfő | Helyi

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor.

2022. November 28. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.