Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Szeptember 03. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Teljesen körbeér a Fertő-tó körül a kerékpárút

Teljesen körbeér a Fertő-tó körül a kerékpárút

700 millió forintból fejlesztik a kerékpárút-hálózatot a Fertő-tó környékén.

Az Új Széchenyi Terv "Kerékpáros-turisztikai attrakciók fejlesztése a Fertő-tó térségében" című felhívásán sikerrel pályázott a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság által vezetett konzorcium. A tó körüli kerékpáros hálózat fejlesztését célzó projekt a napokban nyert támogató döntést, így 100 %-os támogatási aránnyal, 700 millió forintból valósulhat meg.

A projekt célja a Fertő-tavat megkerülő kerékpárút magyarországi (a két, illetve három osztrák-magyar határátkelő közötti) szakaszának teljessé tétele, a hiányzó szakaszok kiépítése, illetve a meglévők felújítása.

A beruházás részeként Balf és Fertőrákos között az országos közúttal párhuzamosan a szőlőterületek között létrejön egy új nyomvonal: részben új bicikliút létesítésével, részben új vegyes használatú kerékpárút és mezőgazdasági út kialakításával, részben pedig a meglévő út felújításával. A Kelemente-patak hídjának rekonstrukciójára és a meglévő bicikliút korszerűsítésére kerül sor Fertőd belterületén, valamint kijelölés történik Sarród, Fertőd, Fertőszéplak, Hegykő, Fertőhomok, Hidegség és Fertőrákos belterületén. Több helyszínen pihenőhelyeket is kialakítanak majd.

A fejlesztések eredményeként 9,29 km új kerékpárút létesül, 4,36 km-en kerül sor a meglévő szakaszok felújítására, és további 8,6 km-nyi út kap kijelölést.
A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és a Fertő-tó körüli teljes kerékpárforgalmi nyomvonallal érintett települési önkormányzatok (Fertőrákos, Sopron, Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd és Sarród) mellett az összefogás tagja a TAEG Zrt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása