Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 23. 16:34, péntek | Helyi
Forrás: Bágyogszovát Önkormányzata

Teltházas Falukarácsonyi ünnepség Bágyogszováton

Teltházas Falukarácsonyi ünnepség Bágyogszováton

2011. december 22-én az önkormányzat és a József Attila Általános Iskola közös szervezésében került megrendezésre Bágyogszováton, a Falukarácsonyi ünnepség.

A falu karácsonyfáját, melyet Finta Alajos ajándékozott a község lakóinak, idén is a képviselőtestület tagjai állították fel. A színpad feldíszítését és a díszletet az első és második osztályosok tanítóik vezetésével készítették el. Horváth László polgármester ünnepi beszéde megkezdése előtt felkérte képviselőtársait és a településen működő intézmények vezetőit, hogy jelképesen egy-egy gyertyát gyújtsanak meg a falu karácsonyfáján.
A polgármesteri köszöntő után az iskola tanulói vették birtokba a színpadot. A második, majd első osztályosok műsorát követően három tanuló a „Háromkirály - járás”, vagy más néven „Szép jel”-enezés hagyományát elevenítette fel. A Napsugár Művészeti Iskola helyi diákjainak táncos műsorát, majd az énekkar színvonalas karácsonyi előadását élvezhették az ünneplők. Egy rövid éneklés erejéig a helyi Borostyán Nyugdíjas Klub tagjai is színpadra léptek, a bodonhelyi show táncosok pedig derűs pillanatokat csempésztek az ünnepségbe.
A polgármester és az alpolgármester az adventi gyertyagyújtások alkalmával kisorsolt 20 családnak átadta a meglepetés ajándékokat, Pongrácz Attila vállalkozónak a rendezvényeinken és ünnepségeinken nyújtott egész éves támogatást, hangosítást és a rendezvénysátor biztosítását szintén ajándékkal köszönték meg.
Az ünnepséget a RUBATO - BAND fergeteges zenés műsora zárta. Horváth László polgármester megköszönte a jelenlévőknek, hogy ilyen szép számban tették tiszteletüket az ünnepségen, valamint gratulált mindazok munkájához, akik jóvoltából a mai este ilyen színvonalas és tartalmas élmény lehetett. Azonban az este itt nem ért véget, hiszen az iskolában az ünneplőket forralt bor, tea és pogácsa várta, mely mellett derűs beszélgetéssel zárult a Falukarácsonyi ünnepség.

Szöveg: Kiss Andrea

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!