Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 13. 14:44, hétfő | Helyi
Forrás: Kóny Önkormányzat

Helyi termelői piacot avattak Kónyban a falunapon

Helyi termelői piacot avattak Kónyban a falunapon

Aller Imre polgármester avatta fel az új létesítményt.

- Egy éve ugyanezen a helyen álltunk falunapkor, mikor egy nyertes pályázatunknak köszönhetően letehettük az alapkövét az Európai Unió támogatásából megvalósuló termelői piacunknak.- kezdte avatóbeszédét Aller Imre polgármester. Ma már az eredmény látható, kézzel fogható, de szeretném felidézni, hogy is jutottunk idáig. Új építési engedélyeket kellett beszereznünk, mert a 2013-ban, az első pályázathoz készített engedélyek lejártak. Közbeszerzési eljárásban kiválasztottuk a kivitelezőt, akivel 72,6 millió forint értékben kötöttük meg a kivitelezési szerződést. Az építési munkák ez év tavaszán kezdődtek az 5000 négyzetméteres területen. 1100 négyzetméter aszfaltos út épült, térburkolattal ellátva készült 24 db parkoló, 710 négyzetméter nyitott, és 160 négyzetméter fedett eladótér, a piachoz tartozó 62 négyzetméteres épületben iroda és mellékhelyiségek kaptak helyet. A terület közművekkel ellátott, víz, villany és szennyvízcsatorna és térvilágítás is van. 4 később építendő pavilon számára alakítottunk ki helyet, a teljes terület akadálymentesített. A kivitelező a terveknek megfelelően, jó minőségben, a határidő előtt elvégezte a munkát, ami nagy szó ma Magyarországon.

- Most, hogy itt állunk, és avatunk, kezdjük elfelejteni az elmúlt hat év küzdelmeit, munkáját. Ez tán természetes is. Tanulságos mégis felidézni ennek az időszaknak a történéseit. Már hat éve döntöttünk úgy, hogy az egykori vásártéren, ahol később futballpálya volt, helyi termelői piacot építünk. Terveztünk, elkészítettük az összes szükséges dokumentációt, benyújtottuk a pályázatot. Az első pályázatunkat elutasították, ezt kudarcként éltük meg, de újrakezdtük. Új pályázat, új dokumentáció, új engedélyezési eljárások, ami végül sikerre vezetett. Megvalósíthattuk régi vágyunkat, a terület visszanyerte régi funkcióját, újra vásártér lett, sokkal szebb lett a falu központja. Nem állhatunk még meg, holnap itt még nem lesz piac. Meg kell szereznünk a használatbavételi engedélyt, majd ennek birtokában a piac működési engedélyét. Ezután még 3,2 millió forint értékben eszközöket vásárolunk. Bízunk benne, és teszünk is érte, hogy a helyi és a környékbeli termelők és vásárlók mielőbb megismerjék és megkedveljék az új kónyi piacot.

Beszéde végén Aller Imre köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt években a munkájukkal hozzájárultak a beruházás sikeréhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei