Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 18. 09:14, szerda | Belföld
Forrás: police.hu/hirado.hu

Terroristákat pénzelő angol párost fogtak el Békésben

Terroristákat pénzelő angol párost fogtak el Békésben

A két férfit Lőkösházán igazoltatták, amikor kiderült: korábban mindkettőjüket terrorcselekmény-finanszírozása miatt ítélték börtönbüntetésre.

Lökösháza vasúti határátkelőhelyén a Bukarestbe tartó Ister nemzetközi gyorsvonat utasai közül november 14-én két együtt utazó férfi nem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét, és állampolgárságát a békési rendőröknek. Egyiküknél volt ugyan egy angol vezetői engedély, a másiknál azonban még az sem – mindössze egy Koránt adott át a rendőröknek. Előállították őket.

A határrendészeti kirendeltségen kiderült, az angol jogosítvány valódi, tényleg a 44 éves K. Simon Jonathan brit állampolgáré. Útitársát bemondott személyi adatai alapján a brit konzuli ügyelet nem tudta angol állampolgárként azonosítani. Mindketten kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek. Az idegenrendészeti eljárás során az addig azonosítatlan férfi közölte valódi nevét: B. Trevor, szintén brit állampolgár és 40 éves.
Ügyükben tegnap délután történt változás: a schengeni körözési rendszerben megjelent mindkettőjük európai elfogatóparancsa. A két férfi nem jelezte az angol hatóságoknak, hogy elhagyják Angliát, pedig erre bírósági ítélet kötelezte őket. Korábban ugyanis terrorcselekmény-finanszírozása miatt egy alkalommal másfél évet, egy másik alkalommal három és fél évet töltöttek börtönben, 2009-ben szabadultak, és az ítélet szerint a szabadulásukat követő tíz évig csak az angol hatóságok engedélyével hagyhatták volna el Angliát.

Címkék: békés, terrorista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.