Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 30. 19:00, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Terroristákhoz juthattak a Szíriába küldött humanitárius segélyek

Terroristákhoz juthattak a Szíriába küldött humanitárius segélyek

Terroristákhoz kerülhettek a Szíriának szánt humanitárius segélyek és támogatások Európából, mivel olyan módon jutottak el a háborús övezetbe, amely a nyomon követést egy idő után már nem tette lehetővé

- mondta a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Speidl Bianka szerint terrorcsoportok humanitárius fedőszerveiről is csak utólag derült ki sokszor, hogy kihez tartoznak. Ennek ellenére - mint mondta - az érintett európai államokat felelősség terheli a helyzet elmérgesedéséért, hiszen tisztában voltak azzal, hogy a segélyek nem feltétlenül a rendeltetési helyükre jutnak el. Franciaországnak például valószínűleg fontosabb volt segíteni a kormányzó rezsim megdöntését, hiszen attól hasznot és hozzáférést remélt a szíriai erőforrásokhoz - tette hozzá. Megjegyezte, hogy Párizsból 250 millió euró támogatás érkezhetett ilyen módon, de értesülések szerint Hollandia és Németország is érintett lehet az ügyben.

Címkék: segély, terror, terrorista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).