Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2015. November 28. 05:01, szombat | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Terrorizmus - Hamis útlevéllel utazó újabb szíriaiakat tartóztattak le Olaszországban

Terrorizmus - Hamis útlevéllel utazó újabb szíriaiakat tartóztattak le Olaszországban

Három hamis útlevéllel utazó szíriait tartóztattak le az olaszországi Anconában, és gyorsított eljárással egy évre ítélték őket - közölték az olasz hatóságok pénteken.

Az Adria-tengerparti Ancona vasútállomásán igazoltatták a három szíriait, akiknél, mint kiderült, hamis útlevél volt. Mindhárman Milánóba akartak vonattal utazni.

A férfiakat gyorsított eljárással egy évre ítélték, és kiutasították Olaszországból. A bíróságon elmondták, hogy a hamis útleveleket Törökországban vásárolták egyenként ezer euróért (300 ezer forintért).

A Párizsban november 13-án történt merényletek óta már több olyan szíriait vettek őrizetbe Olaszországban, aki hamis útlevéllel utazott.

November 20-án a Ciampino római nemzetközi repülőtéren két ilyen fiatalember bukott le, azt megelőzően pedig az észak-olaszországi Bergamo repülőterén fogtak el hamis norvég, osztrák, illetve francia útlevelet felmutató szíriaiakat.

Mindannyian Máltára tartottak. Egyikükről az is kiderült, hogy Ausztriában menedékkérelmet nyújtott be, és ennek elbírálása folyamatban van. Az olasz hatóságok feltételezései szerint a hamis okmányokkal utazó szírek mögött bűn- vagy terrorista szervezet áll, amely a repülő- és vasúti jegyeket is kifizeti.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 29. 09:59, szombat | Külföld

Életfogytig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki a pedofilokra Oroszországban

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a törvényt, amelynek értelmében életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki pedofilokra fiatalkorúak elleni szexuális bűncselekmény esetén

2022. Január 28. 14:04, péntek | Külföld

Szigorodik a KRESZ Romániában, ezentúl az erőszakos vezetést is büntetik

Romániában a kormány csütörtökön a közlekedési szabályok szigorításáról fogadott el rendeletet, amelynek alapján ezentúl a vezetői jog felfüggesztésével büntethetik az erőszakos járművezetőket.

2022. Január 28. 10:52, péntek | Külföld

A fertőzöttek száma 366,2 millió, a halálos áldozatoké 5,637 millió a világon

A világon 366 249 339 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 637 611 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai alapján.

2022. Január 28. 07:00, péntek | Külföld

Forgalmazásra ajánlotta a Paxlovid gyógyszert az Európai Gyógyszerügynökség

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Pfizer gyógyszeripari vállalat Paxlovid nevű, szájon át szedhető, koronavírus ellen kifejlesztett gyógyszer feltételes forgalomba hozatali engedélyének megadását javasolja