Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2015. November 28. 05:01, szombat | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Terrorizmus - Hamis útlevéllel utazó újabb szíriaiakat tartóztattak le Olaszországban

Terrorizmus - Hamis útlevéllel utazó újabb szíriaiakat tartóztattak le Olaszországban

Három hamis útlevéllel utazó szíriait tartóztattak le az olaszországi Anconában, és gyorsított eljárással egy évre ítélték őket - közölték az olasz hatóságok pénteken.

Az Adria-tengerparti Ancona vasútállomásán igazoltatták a három szíriait, akiknél, mint kiderült, hamis útlevél volt. Mindhárman Milánóba akartak vonattal utazni.

A férfiakat gyorsított eljárással egy évre ítélték, és kiutasították Olaszországból. A bíróságon elmondták, hogy a hamis útleveleket Törökországban vásárolták egyenként ezer euróért (300 ezer forintért).

A Párizsban november 13-án történt merényletek óta már több olyan szíriait vettek őrizetbe Olaszországban, aki hamis útlevéllel utazott.

November 20-án a Ciampino római nemzetközi repülőtéren két ilyen fiatalember bukott le, azt megelőzően pedig az észak-olaszországi Bergamo repülőterén fogtak el hamis norvég, osztrák, illetve francia útlevelet felmutató szíriaiakat.

Mindannyian Máltára tartottak. Egyikükről az is kiderült, hogy Ausztriában menedékkérelmet nyújtott be, és ennek elbírálása folyamatban van. Az olasz hatóságok feltételezései szerint a hamis okmányokkal utazó szírek mögött bűn- vagy terrorista szervezet áll, amely a repülő- és vasúti jegyeket is kifizeti.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 06:00, csütörtök | Külföld

Frontex: Egy hét alatt több mint 53 ezer orosz állampolgár lépett be az unió területére

A múlt héten több mint 53 ezer orosz állampolgár lépett be az Európai Unió területére, 20 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző héten - közölte az EU határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) szerdán.

2022. Október 05. 13:39, szerda | Külföld

Cseh nagykövet: megállapodás született a nyolcadik szankciós csomagról

Az uniós tagállamok nagykövetei politikai megállapodásra jutottak az állandó képviselők bizottságában (Coreper) az Oroszországgal szembeni nyolcadik szankciós csomagról.

2022. Október 05. 13:35, szerda | Külföld

Von der Leyen: az EU kész tárgyalni a gázárak felső határának megszabásáról

Mivel korlátozni kell a gáz elektromos áramra gyakorolt inflációs hatását, az Európai Bizottság kész megvitatni a villamosenergia-termelésre használt gáz árának felső határának megszabását

2022. Október 05. 13:32, szerda | Külföld

Brit katonai hírszerzés: az ukrán tüzérség az orosz hadsereg kulcsfontosságú utánpótlási útvonalát is eléri

Az ukrán támadó hadműveletek az északkeleti és a déli frontokon is eredményesen folytatódnak, és az ukrán tüzérség már az orosz hadsereg egyik kulcsfontosságú utánpótlási útvonalát is eléri.