Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. December 06. 09:29, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Terrorizmus: Szerbia és Ukrajna felől érkezhet a legtöbb fegyver

Terrorizmus: Szerbia és Ukrajna felől érkezhet a legtöbb fegyver

Varga Zoltán, a Globserver Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft. igazgatója szerint Szerbia és Ukrajna felől érkezhet a legtöbb fegyver az országba, és ezeket az eszközöket könnyen át tudják csempészni a határon.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, gépjárművekben szétszerelve és egyben, valamint gyalogosan is át lehet hozni a határon akár sorozatlövő fegyvereket. Ebből a szempontból Szerbia és Ukrajna a gócpont, előbbi helyen a balkáni háború utáni fegyverlopások, utóbbi országban a folyamatban lévő háború miatt könnyű illegálisan fegyverhez jutni.

Elmondta azt is, hogy Magyarországon van az egyik legszigorúbb fegyvertörvény, ennél erősebb szabályokat nehéz lenne hozni. A fegyverkereskedelmet nehéz megakadályozni, mert az eladók mindig új módszereket találnak ki és most a legális és illegális piacon is "pörgés" van - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.