Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 25. 13:38, szerda | Helyi
Forrás: Agyagosszergény Közi Horváth József Népfőiskola

Térségi matekverseny kapuvári győztesekkel

Térségi matekverseny kapuvári győztesekkel

Gratulálunk a helyezetteknek!

Január 21-én, szombaton rendezték meg a Közi Horváth József Népfőiskola szervezésében az agyagosszergényi Általános Iskolában az Endrédy Vendel Térségi Matematikaversenyt, melyre 8 iskola 24 tanulóját nevezték. 4. osztályos kategóriában Horváth Mirtill Boróka, , míg a 7. osztályosoknál Szalai András végzett az első helyen. Mindkét diák a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanulója.

A rendezvény megnyitójában Póczáné Németh Alojzia tanárnő, a népfőiskola elnöke köszöntötte a diákokat és a kísérő-, felkészítő tanárokat. Hadarits Kálmán népfőiskolai alapítótag, a verseny védnöke röviden ismertette Endrédy Vendel életútját, és kihangsúlyozta: a verseny egyik fő célja, hogy azt a szellemiséget továbbadja, ami jellemezte az egykori tanítót és apátot. Czinder Györgyné népfőiskolai alapítótag, a verseny szakmai felelőse Erdős Pál világhírű magyar matematikust idézte: „A Jóistennek az égben van egy nagy könyve, amiben minden matematikai probléma elegáns megoldása megtalálható”. Pannika tanítónő azt kérte a diákoktól, hogy minél elegánsabban oldják meg a feladatokat. Részletesen kifejtve, hogy hogyan, miért, milyen úton jutottak el az eredményig. A feladatsorok mindkét korosztály estében öt feladatból álltak. A negyedikeseknek hatvan, a hetedikeseknek hetvenöt perc állt a rendelkezésükre.

A feladatsorok leadását követően – amíg a tanárok javítottak – a diákok Hadarits Kálmán kalauzolása mellett megtekintették a fertőendrédi plébánián található Endrédy Vendel emlékszobát, majd az ebéd elfogyasztása következett.
Erre a rendezvényre készült el a Népfőiskola 9. kiadványa, az Endrédy Vendel fogságának hiteles történetét leíró emlékfüzet (2. kiadás), mely az IM3 Kft. támogatásával készült. Az eredményhirdetést követően minden résztvevő kapott ajándékba a kiadványból.

4. osztályos kategóriában Horváth Mirtill Boróka, , míg a 7. osztályosoknál Szalai András végzett az első helyen. Mindkét diák a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanulója.

A Közi Horváth József Népfőiskola 2016-ban hívta életre ismét az egykori matematika-fizika szakos tanár, iskolaigazgató, zirci apát nevét viselő versenyt.
A rendezvény és a díjazottak nyereményeinek támogatásáért köszönet a mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontnak és a Tercia Fertőendrédnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.