Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2020. Január 21. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Közi Horváth József Népfőiskola

Térségi matematikaverseny Agyagosszergényben

Térségi matematikaverseny Agyagosszergényben

Mindkét korosztályban kapuvári siker született.

Január 18-án szombatonötödik alkalommal rendezte meg a Közi Horváth József Népfőiskola az agyagosszergényi Általános Iskolában az Endrédy Vendel Térségi Matematikaversenyt, melyre 7 iskola 18 tanulóját nevezték.

A 4. osztályosoknál Módos Bátor, a 7. osztályosoknál Kiss-Leizer Luca végzett az első helyen. Mindkét diák a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanulója. A két első helyezett idén is részt vehet a Népfőiskola által szervezett nyári, honismereti kiránduláson.

A rendezvény kezdetekor Póczáné Németh Alojzia tanárnő, a Népfőiskola elnöke köszöntötte a résztvevőket. A versenyidő leteltét követően a diákok Hadarics Kálmán, a verseny védnökének kalauzolása mellett megtekintették a fertőendrédi plébánián található Endrédy Vendel emlékszobát, ahol megismerkedhettek az egykori zirci apát életével és munkásságával.

Az eredményhirdetés kezdetekor Czinder Györgyné a verseny szakmai felelőse köszönetet mondott minden résztvevőnek – diákoknak, felkészítő- és kísérőtanároknak, és a helyi pedagógusoknak. Szakmai értékelésében hangsúlyozta: ahhoz, hogy jó megoldások szülessenek, az első és legfontosabb a feladatok figyelmes elolvasása és értelmezése. Hadarics Kálmán zárszavában Endrédy Vendelre utalva azt kívánta, hogy mindig legyünk figyelmesek embertársainkkal és igyekezzünk örömet okozni nekünk.

A Közi Horváth József Népfőiskola 2016-ban hívta életre az egykori matematika-fizika szakos tanár, iskolaigazgató, zirci apát nevét viselő térségi matematikaversenyt. A rendezvény és a díjazottak nyereményeinek támogatásáért köszönet a mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontnak és a Tercia Fertőendrédnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 16:00, hétfő | Helyi

Kedden Rábatamásiban szólal meg a sziréna

Szirénapróba lesz.

2020. November 23. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2020. November 23. 07:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Hálózatkarbantartást végez az áramszolgáltató.

2020. November 22. 20:15, vasárnap | Helyi

Pengével, ereszcsatornával, ököllel támadott a csornai és a győri garázda

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt állították elő őket.