Hírek
2017. Január 30. 14:23, hétfő |
Belföld
Forrás: mti
Tesztelték a gyorséttermi sültkrumplikat
A sült krumpli készítési körülményeit ellenőrizte négy gyorsétteremlánc egy-egy üzletében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), egyik helyen sem találtak kirívó élelmiszerbiztonsági hibát.
A Nébih hétfői tájékoztatása szerint egy időben négy gyorsétteremben tartottak helyszíni szemlét az ellenőrök egy budapesti bevásárlóközpontban.
A szakemberek vizsgálták a felhasznált alapanyagokat, az előállítás élelmiszerbiztonsági szabályainak betartását, a higiéniai előírások teljesülését, a burgonyasütés technológiáját és a késztermék kezelését.
Egyik helyen sem tártak fel kirívó hibát, az ellenőrök mindenhol a gyorséttermeknél jellemző, egységes szabályozottságot és fegyelmet tapasztaltak, amelyből az étteremláncok valamennyi üzletében zajló munkamenet megítélhető - közölték.
Az élelmiszerbiztonsági felügyelők mind a négy étteremben mintát vettek a sütőolajból, ezek laboratóriumi eredményei megfeleltek a vonatkozó rendeletben meghatározott határértéknek.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 12. 07:20, szerda | Belföld
Nébih: Baranya vármegyei vaddisznóban állapították meg az afrikai sertéspestis jelenlétét
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét erősítette meg Baranya vármegyében.
