Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 09. 09:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Tilos lesz csekkdíjat kivetni - ma döntenek a telefonadóról

Tilos lesz csekkdíjat kivetni - ma döntenek a telefonadóról

A Magyar Nemzet értesülése szerint tilos lesz a csekkdíj.

Az elfogadott módosító javaslat értelmében nem számíthatnak fel pótdíjat a közműszolgáltatók, ha ügyfelük postai sárga csekken rendezi fogyasztását. Legutóbb a Magyar Telekom tett kísérletet, 142 forintos csekkdíj kivetésére.

A tilalom a törvény szerint kiterjed többek között a víziközmű, a távhő, az elektronikus és hírközlési, valamint villamosenergia és földgázszolgáltatást nyújtó vállalkozásokra.

Ágazati szakértők szerint a csekk rendszer használata nem kerül többe, mint a banki átutalás, de a posta szolgáltatásának igénybevétele, komoly hasznot jelent a kormánynak. Közben ma dönt a kormány a telefonadóról. A lakossági fogyasztók esetén a havi első 10 perc vagy 1 sms/mms küldése után, 2 forint adót vetne ki a kormány. A Magyar Telekom a Vodafone és a Telenor közös közleménye szerint, a magán előfizetéseknél 700, a vállalkozásoknál 2500 forintban maximált teher komoly forgalom és így áfa csökkenéshez vezethet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.