Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2012. Február 21. 07:15, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Tiltott eszközzel ejtették el a milliót érő szarvasbikát

Tiltott eszközzel ejtették el a milliót érő szarvasbikát

Tiltott vadászati módszerrel, hurokkal ejtett el négy orvvadász egy nyolcéves, egymillió forintot érő szarvasbikát a somogyszentpáli Háti-hegyen; egyiküknél fegyvereket és lőszereket is lefoglalt a rendőrség,

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfőn tájékoztatta az MTI-t.

A szabadlábon védekező elkövetők még február 12-én ejtették el a szarvasbikát, és a helyszínen kizsigerelték. Az állat húsát és a trófeáját magukkal vitték, belső szerveit és levágott lábait otthagyták.

A Marcali Rendőrkapitányság nyomozói elfogták a négy helybéli férfit, ők elismerték a bűncselekmény elkövetését. Egyiküknél a házkutatáson előkerült egy engedély nélkül tartott sörétes és egy maroklőfegyver is lőszerekkel, ezeket a rendőrség lefoglalta a szarvasbika trófeájával és húsával együtt.

Kiderült az is, hogy az egyik férfi a napokban egy helybéli lakossal együtt kutyákkal fogatott meg egy 80-100 kilós vaddisznót, az állat bőrét megtalálták a nyomozók. A kutyák addig hajtották a vaddisznót, amíg ki nem merült, ekkor az elkövetők leszúrták, majd a húsát elosztották egymás között.

mno / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.

2022. Október 22. 13:44, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy drogterjesztő taxist Budapesten

A rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy 43 éves férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.