Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 18. 09:40, csütörtök | Bulvár

Tiszta Jurassic Park - Rejtélyes csontvázat fotózott le egy terepfutó Magyarországon

Tiszta Jurassic Park - Rejtélyes csontvázat fotózott le egy terepfutó Magyarországon

Félelmetes látvány tárult egy terepfutó elé szombaton a Dorog Gete és Tokod közötti szakaszon az erdő közepén – számolt be a Kemma.hu megyei hírportál.

A futónő egy fa két ága közé szorult állat üres koponyájára bukkant, amelyet le is fotózott. A fiatal édesanya így nyilatkozott a különleges látványról:

Tiszta Jurassic park, megosztottam a közösségi oldalamon a fotót és az ismerőseim azonnal elkezdtek találgatni, hogy mi lehet.

Természetesen a dínó csontváz sem maradhatott ki. De persze a legtöbben a vaddisznó, szarvas, ló tippet adták.”

„Egyértelműen szarvas”
A portál szerint Szabó Kálmán, tatai vadász végül pontot tett a találgatások végére. A kép alapján ugyanis határozottan megmondta, hogy egy szarvas maradványaira bukkant a terepfutó.

„Egyértelműen szarvas, azonban az ivarát már nem lehet megtudni, mert nincs meg a feje. Ha bika volt, akkor elvitték az agancsát – magyarázta a vadász, aki szerint biztosan valami elől menekülhetett az állat, amikor csapdába esett. Kutya, vagy sakál meghajtotta és a menekülés közben át akart ugrani a fa két ága között, de végül beszorult. A csontváz nagy részét a ragadozók már széthordták, a maradékot pedig teljesen lecsupaszították. Jól látszik, hogy már a moha is elkezdett megtelepedni rajta, így biztos, hogy több éve már ott van és a mérete alapján felnőtt példány lehetett” – összegezte a szakember, aki arra figyelmezteti a tűrázókat, futókat, hogy ha elhullott nagyvad tetemére bukkannak, akkor annak csontjait, agancsát sem szabad elvinniük. Hanem jelenleni kell a vadásztársaságnak.

Nyitókép: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.