Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2012. Március 28. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Titokzatos felhő a Marson

Titokzatos felhő a Marson

Amatőr asztronauták egy olyan, látszólag szabálytalan felhőszerű képződménnyel foglalkoznak mostanában, mely az elmúlt néhány évben a Marsról készített képeken jelenik meg.

Vajon valóban egy felhő, vagy csak a szemünk csal? Valóban 150 mérföld hosszan nyúlik a felszíntől felfelé, mint ahogy azt néhányan látják? Hogyan jött létre, és mi is ez? Mind az amatőrök, mind a profik a jövőben igyekezni fognak ezt kideríteni, még mielőtt a jelenség eltűnik.

'A képződmény nem teljesen váratlanul alakult ki' - mondta Jonathon Hill, a Marsot kutató csoport egyik tagja. 'Azonban nagyobb, mint amire számítottunk és mindenképp egy olyasvalami, aminek utána kell járni.'

Hill és kollégái megvizsgálják azt a területet, ahol a felhőt észlelték egy THEMIS nevű NASA-eszköz segítségével. A THEMIS ellenőrizni fogja a fokozott felhő-aktivitást a Mars vulkánjai körül, valamint a bolygó déli felét is tanulmányozza. A NASA MARCI elnevezésű fényképkészítő berendezése pedig remélhetőleg további nyomokkal szolgál majd a déli felhőszerű jelenséggel kapcsolatban - írja az MSNBC.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 13:52, szerda | Belföld

Itt a várva-várt magyar sci-fi előzetese

A Műanyag égbol című film cselekmény 100 évvel előre, 2123 Magyarországára repíti a nézőt.

2023. Február 08. 13:24, szerda | Belföld

Már 16 ember köszönheti az életét a magyar mentőalakulatoknak

Eddig 16 ember köszönheti az életét a magyar mentőalakulatoknak, hamarosan pedig bővül a mentésben résztvevő magyar kontingens Törökországban - közölte Szijjártó Péter.

2023. Február 08. 13:23, szerda | Belföld

BÁV: háromszorosára nőtt a befektetési arany forgalma tavaly

Tavaly 3,3 milliárd forint értékben vásároltak az ügyfelek befektetési célú aranyat, ami a 2021-es forgalom háromszorosa; az értékesített aranytömbök mennyisége december végére elérte a 141 kilogrammot - tájékoztatta a BÁV Zrt.