Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Szeptember 24. 07:29, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Tizennyolc busszal érkezetek migránsok Beremendre

Tizennyolc busszal érkezetek migránsok Beremendre

Tizennyolc busszal érkeztek migránsok a beremendi határátkelőhelyre szerdán - számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója.

A horvát oldalról szervezetten, rendőrségi felvezetéssel érkező autóbuszok fele délután négy órakor, a többi este érte el a határt, ahol a bevándorlók átszállítása gördülékeny folyamattá vált.

A magyar határőrizeti szervek átvizsgálják a migránsok csomagjait, a segélyszervezetek vizet és élelmet osztanak, orvosok szükség esetén ellátják a bevándorlókat. A migránsok közül sokan a várakozás miatt fejfájásra panaszkodtak, másoknak inzulinra volt szükségük.

A nap nyugodtan telt, a bevándorlók türelmesen vetették alá magukat az intézkedésnek, amelynek részeként a BKV-buszokhoz kísérték és elvitték őket. A helyszínen számos rendőrségi és katonai jármű van, a határ felett időnként egy rendőrségi helikopter is feltűnik.

Az MTI úgy értesült: Magyarbólynál áll egy, a gyékényesihez hasonló, szögesdróttal felszerelt vasúti kocsi, amellyel lezárható a közeli vasúti határ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.