Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 21. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tizenöt év fegyházra ítéltek egy nőt, aki halálra verte édesanyját

Tizenöt év fegyházra ítéltek egy nőt, aki halálra verte édesanyját

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítéltek szerdán egy nőt, aki halálra verte édesanyját tavaly februárban a Pest megyei Örkényben. Az ítélet nem jogerős - közölte a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel.

A vádlottat a védekezésre idős kora miatt korlátozottan képes ember ellen "eshetőlegesen elkövetett emberölés" és a gondozási kötelezettség elmulasztása bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság - olvasható a közleményben.

Az eshetőlegesen elkövetett emberölés azt jelenti: a vádlott nem törődött azzal, hogy a bántalmazás akár halált is okozhat. A magatehetetlen, gondozásra szoruló idős nőnek a lánya harminckét sérülést okozott (egyebek mellett bordatörést, orrcsonttörést és koponyacsont feletti bevérzést).

A vádlott a bűncselekmény elkövetésekor munkanélküli volt. Idős édesanyjával ketten laktak Örkényben, egyetlen rendszeres jövedelmük a sértett nyugdíja volt. Rendszeresen fogyasztottak alkoholt. A vádlott többször veszekedett anyjával; 2014-ben nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott neki, amiért felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. 2015 decemberében nagyon megromlott az idős nő egészsége, de a vádlott nem kért orvosi segítséget. A veszekedések mindennapossá váltak. 2016. február 24-én délelőtt a sértett még átvette nyugdíját, de a vádlott már a postás jelenlétében is kiabált vele és lökdöste őt. Utána - nagyrészt a fején és a felsőtestén - többször megütötte kézzel és egy éles tárggyal. Amikor az idős nő eszméletét vesztette, a lánya kihívta az ügyeletet, de már hiába.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.