Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 31. 09:07, szerda | Belföld
Forrás: mti

Tízezer gyermeknek segíti az iskolakezdést a Katolikus Karitász

Tízezer gyermeknek segíti az iskolakezdést a Katolikus Karitász

Az idén tízezer gyermeket támogat a Katolikus Karitász a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyakciója keretében

- közölték kedden a szervezet budapesti központjában, amikor a hátrányos helyzetű gyermekek számára adtak át adományokat.

A Karitász az idén 300 olyan gyermeknek is juttat adományokat, akik az ukrajnai háború elől menekültek, és Magyarországon kezdik meg a tanévet - hangzott el.

A rendezvényen Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége átvette a Katolikus Karitász megbízólevelét, amely szerint a jövőben a szervezet jószolgálati nagyköveteként tevékenykedik.

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ez alkalommal úgy fogalmazott, hogy aki ismeri Istent, az megismeri a szeretetet, mert Isten a szeretet és aki Jézus gyermekének vallja magát az szeretetben él.

Éppen ezért minden katolikus karitatív szervezet azért dolgozik, hogy Isten szeretete szétáradjon a világban - hangzott el.

Felidézte, hogy a Katolikus Karitász korábbi jószolgálati nagykövete Mádl Dalma, Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök felesége volt.

Különös öröm számára, hogy Herczegh Anita igen mondott a püspöki konferencia felkérésére és Dalma asszony utódjává válhat - mondta Veres András.

Herczegh Anita megtiszteltetésnek nevezte, hogy Mádl Dalma örökébe léphet. A továbbiakban emlékeztetett arra, hogy a nagykövetek általában egy nemzetet, egy országot képviselnek. Ugyanakkor a jószolgálati nagykövet is egy országot képvisel, a szeretet, a szolidaritás és az egymásra odafigyelés országát - fogalmazott.



Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Katolikus Karitász elnöke azt hangsúlyozta, hogy a katolikusok számára nem választható lehetőség a jótékonyság, hanem kötelesség. Ezt a kötelességét teljesíti a Katolikus Kariász is.

Ugyanakkor az eredményes munkához olyan megfelelő személyekre is szükség van aki hírét viszi a szervezetnek. Ezt a missziót vállalta Herczeg Anita a jószolgálati nagyköveti poszt betöltésével - mondta a főpap.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, arról szólt hogy az immár 12. alkalommal meghirdetett segélyakció nyomán, 16 egyházmegyében és több mint 800 településen juttatják el a rászorulóknak az iskolakezdéshez szükséges eszközöket, a többi között iskolatáskákat, tanszereket és ruhákat.

Ugyanakkor, szeptember közepéig továbbra is várják a felajánlásokat a 1356-os adományvonalon - tette hozzá az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.