Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2011. December 17. 14:27, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tízezer magyar bankkártyát érint a nemzetközi adatszerzés

Tízezer magyar bankkártyát érint a nemzetközi adatszerzés

Bizonyossá vált, hogy több tízezer magyarországi bankkártyát is érint az elmúlt napokban felmerült nemzetközi adatszerzési eset.

Lényegében az összes magyar bankkártya kibocsátó bank ügyfélkörében lehetnek érintettek. Az adatok nem magyar banktól vagy kártyatársaságtól kerültek ki - közölte a Magyar Bankszövetség.


Minden bank megtette a lehetséges legmagasabb szintű biztonsági lépéseket. Kiemelt odafigyeléssel felügyelik a kártyaforgalmat, valamint felkészültek az ügyfelek tájékoztatására, és a helyzetből eredő kellemetlenségek minél gyorsabb kezelésére. Továbbá az intézkedésekkel kapcsolatos költségeket is általánosságban magukra vállalják.Nagy valószínűséggel megállapítható, hogy az adatszerzésben chipes kártyák nem érintettek.

Emellett az ügyfelek fokozott óvatossága és figyelme mindenképp szükséges. Kérjük a kártyabirtokosokat, hogy amennyiben szokatlan – különösen külföldi – kártyatranzakciót észlelnek kártyájukon, vegyék fel a kapcsolatot bankjukkal. Az ún. SMS kontroll alkalmazása lényeges segítség lehet ebben. Ha ilyen szolgáltatással még nem rendelkezik, érdemes bankjától a lehetőségről érdeklődnie.A szokásos kártyahasználattal - azzal, hogy az ügyfél az elvárt óvatosságnak megfelelően jelenleg fizet és pénzt vesz fel a kártyájával - nem nő a kockázata és veszélye, hogy az adott adatszerzés kapcsán érintett legyen.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: bankkártya

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 15:05, kedd | Belföld

A magyarok többsége beadatná a koronavírus elleni védőoltást egy felmérés szerint

A megkérdezettek többsége szerint lesz koronavírus elleni védőoltás legkorábban egy év múlva, amit a lakosság 55 százaléka nagy valószínűséggel beadatná magának

2020. Augusztus 11. 14:12, kedd | Belföld

Csökkent az ásványvíz, a gyümölcslé és az üdítőital forgalom az első fél évben

Mintegy 8 százalékkal 1177 millió literre csökkent az ásványvizek, ízesített vizek, szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek és jegesteák eladott mennyisége az első fél évben a tavalyi év hasonló időszakához képest

2020. Augusztus 11. 12:08, kedd | Belföld

A szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető lesz a diákhitel

A szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető lesz a diákhitel jövő áprilistól - mondta a Diákhitel Központ vezérigazgatója az M1 csatorna hétfő esti műsorában.

2020. Augusztus 11. 10:06, kedd | Belföld

Részletes járványügyi protokoll fogja segíteni az iskolákat szeptembertől

A kormány és a pedagógusok továbbra is arra készülnek, hogy hagyományos rendben kezdődhet meg szeptemberben az új tanév, de folyamatos az egyeztetés a lehetséges forgatókönyvekről.