Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 17. 14:27, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tízezer magyar bankkártyát érint a nemzetközi adatszerzés

Tízezer magyar bankkártyát érint a nemzetközi adatszerzés

Bizonyossá vált, hogy több tízezer magyarországi bankkártyát is érint az elmúlt napokban felmerült nemzetközi adatszerzési eset.

Lényegében az összes magyar bankkártya kibocsátó bank ügyfélkörében lehetnek érintettek. Az adatok nem magyar banktól vagy kártyatársaságtól kerültek ki - közölte a Magyar Bankszövetség.


Minden bank megtette a lehetséges legmagasabb szintű biztonsági lépéseket. Kiemelt odafigyeléssel felügyelik a kártyaforgalmat, valamint felkészültek az ügyfelek tájékoztatására, és a helyzetből eredő kellemetlenségek minél gyorsabb kezelésére. Továbbá az intézkedésekkel kapcsolatos költségeket is általánosságban magukra vállalják.Nagy valószínűséggel megállapítható, hogy az adatszerzésben chipes kártyák nem érintettek.

Emellett az ügyfelek fokozott óvatossága és figyelme mindenképp szükséges. Kérjük a kártyabirtokosokat, hogy amennyiben szokatlan – különösen külföldi – kártyatranzakciót észlelnek kártyájukon, vegyék fel a kapcsolatot bankjukkal. Az ún. SMS kontroll alkalmazása lényeges segítség lehet ebben. Ha ilyen szolgáltatással még nem rendelkezik, érdemes bankjától a lehetőségről érdeklődnie.A szokásos kártyahasználattal - azzal, hogy az ügyfél az elvárt óvatosságnak megfelelően jelenleg fizet és pénzt vesz fel a kártyájával - nem nő a kockázata és veszélye, hogy az adott adatszerzés kapcsán érintett legyen.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: bankkártya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.