Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 21. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Több autó is árokba hajtott, és felborult a múlt héten

Több autó is árokba hajtott, és felborult a múlt héten

A 46. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten 56 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 13 ember sérült meg.

Árokba hajtott és felborult egy személyautó hétfő délután Soboron, a Kossuth utcában. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a szanyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai pedig a forgalom irányításában közreműködtek a helyszínen. Az autóban csak a gépjárművezető utazott, őt a mentők könnyű sérülései miatt kórházba szállították.

Utoléréses balesetet szenvedett két személyautó kedd reggel Mosonmagyaróváron, a Halászi út és az Erzsébet királyné út kereszteződésénél. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljesen lezárták. A balesetben nem sérült meg senki.

Vendéglátó helyiség mintegy harminc négyzetméteres terasza égett szerdáról csütörtökre virradó hajnalban, Sopronban, a Rauch András utcában. A tűz átterjedt az épület tetőszerkezetére és a szomszédos családi ház tetőszerkezetére, valamint a teraszhoz hozzáépített fatárolóra is. A soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, majd megbontották a vendéglátó tetőszerkezetét és hőkamerával átvizsgálták mindkét ingatlant további felhevült részek után kutatva. Az egységek a terasz mögött két propánbutángáz-palackot is találtak, amelyeket nem ért hőhatás. A tűzeset során egy, az utcán parkoló autó is megsérült a magas hőhatástól. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy kamion, egy kisteherautó és egy személyautó ütközött csütörtök reggel az M1-es autópálya 134-es kilométerénél, Börcs térségében, a főváros felé vezető oldalon. Az ütközés következtében a kisteherautó sofőrje beszorult a járműbe, ezért őt a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, súlyos sérüléseket szenvedett, ezért a mentőszolgálat munkatársai helikopterrel kórházba szállították. A személyautó sofőrjét szintén súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentősök. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Elektronikai hulladék és felhalmozott fém hulladék égett mintegy száz négyzetméteren péntek délelőtt egy telephelyen Győrben. A területet három méteres betonfal vette körbe, ezért a tűz továbbterjedni nem tudott. A lángokat a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezték meg. A kupacok szétbontását két erőgép is segítette miközben a tűzoltók vízsugarakkal hűtötték a felizzott részeket. A dolgozók időben biztonságos helyre menekültek, senki sem sérült meg.

Egy személyautó lehajtott az útról, majd az árokban fejtetőn állt meg vasárnap délután Fertőendréd és Fertőd között. A kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók kerekeire állították a felborult járművet, majd áramtalanították. Az autóban négyen utaztak, ők ki tudtak szállni, azonban ketten könnyű, egy ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett, őket kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Árokba hajtott majd fejtetőn állt meg egy személyautó vasárnap kora este a 83-as számú főúton, Nagyszentpál térségében. A győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, őket súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentősök.

Két személyautó ütközött az M1-es autópálya 163-as kilométerénél, Mosonmagyaróvár térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és az úttestet megtisztították a törmeléktől. Az egyik autóban ketten utaztak, őket könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentősök, a másik autóban csak a sofőr utazott, ő nem sérült. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés ideje alatt a forgalom egy sávon haladt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.