Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 12. 13:40, kedd | Belföld
Forrás: mszp.hu

Több bért, több megbecsülést a szociális munkásoknak!

Több bért, több megbecsülést a szociális munkásoknak!

Mesterházy Attila köszöntője a szociális munka világnapján.

Ma a szociális szférában dolgozók kapják a legalacsonyabb bért az alkalmazottak közül. Ma kriminalizálja a főváros a hajléktanokat. Ma több mint 4 millióan élnek elszegényedve és égbekiáltó számok figyelmeztetnek ma az éhező gyerekek sorsára.

Ma van a szociális munka világnapja.

Ez a nap azokról szól, akik elesettek, akik emiatt segítségre szorulnak, és azokról, akik őket segítik áldozatos munkájukkal. Ez a nap azokról szól, akiket megbecsülünk, akiket meg kellene becsülnie a társadalomnak és az államnak. Mert az állam feladata róluk és értük gondoskodni. Erre szívesen fordítjuk adóforintjainkat, erre kötelessége fordítania a kormánynak az adóforintjainkat.

Ma azt mondja a kormány jópár prominense, hogy amennyid van, annyit is érsz. Ma azt üzeni a regnáló rendszer, csak az keres többet, aki többet is dolgozik.Mindannyian tudjuk, ezek mind hamis és torz tételmondatok. Van, aki éjt nappallá téve dolgozik, és mégsem tud megélni a fizetéséből, s még több munkát kell vállalnia. Mindenki jobban szeretne élni, de nem mindenkinek adatik meg erre a lehetősége. Mert azt látjuk, igazságtalan az a rendszer, amit az elmúlt három évben épített ki az Orbán-kormány.

Ma az boldogul, aki a hatalmat szolgálja. Nem az emberi érték, a munka, az érdem – a mérték.

Ma szeretnénk azokhoz szólni, akiket a mostani hatalom nem becsül meg. Ők – többek között – a szociális munkások. Munkájuk fontos nekünk, rokonainknak, közösségünknek és az egész társadalomnak. Tisztességes bért, tiszteletet és elismerést érdemelnek.

Köszöntjük őket.

Mesterházy Attila a Magyar Szocialista Párt elnöke

Címkék: szociális munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk