Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 29. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Több időjárási rekord is megdőlt a pénteki csapadékos, szeles időben

Több időjárási rekord is megdőlt a pénteki csapadékos, szeles időben

A pénteki csapadékos, szeles időben megdőlt a napi legnagyobb csapadékösszeg rekordja, valamint a fővárosi és országos szélrekord - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján szombaton.

Azt írták, pénteken az Északi-középhegységben jellemzően 20 milliméter feletti mennyiségű csapadék hullott, de a kékestetői meteorológiai állomáson 80,5 millimétert mértek, ezzel pedig megdőlt az erre a napra vonatkozó legnagyobb csapadékösszeg rekordja, letaszítva a trónról a korábbi csúcstartó Farkasgyepüt, ahol 1929-ben ugyanezen a napon 62 millimétert regisztráltak.

Az átvonuló ciklont emellett több helyen viharos, helyenként erősen viharos széllökések kísérték, amelyek nyomán két új napi szélrekord is született. Balatonszemesen óránkénti 121 kilométeres széllökést mértek, amely országos szinten megdöntötte az ugyanerre a napra vonatkozó, 2012-ben Kab-hegyen mért óránkénti 113 kilométeres sebességrekordot.

Budapesten, a János-hegyen pedig 103 kilométer/órát rögzített a mérőműszer, így a fővárosban is megdőlt a napi legnagyobb széllökés rekordja. Az előző budapesti csúcsérték 86 kilométer/óra volt, amelyet 2017. október 17-én szintén a János-hegyen mértek.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország