Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Augusztus 08. 17:10, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Több mint 200 millió forintot csalt ki áldozataitól egy nő

Több mint 200 millió forintot csalt ki áldozataitól egy nő

Több mint 200 millió forint értékű eurót csalt ki áldozataitól egy román nő 2019 decembere és 2020 decembere közt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon vasárnap reggel.

Azt írták: a "rip deal" néven ismert bűncselekménnyel három alkalommal károsíthattak meg magyar sértetteket.

Az elkövető angol és olasz telefonszámokról, magát egy olasz üzletember képviselőjének kiadva jelentkezett egy eladásra hirdetett budapesti családi ház megvételére, és az értékes ingatlan adásvételében játszott közvetítői szerepéért 200 ezer eurót kért.

A hirdetővel 2020. december 3-ára egy fővárosi ügyvédhez beszéltek meg találkozót, majd az ott bemutatott és borítékba rakott körülbelül hetvenmillió forint értékű valutát a nő véletlenül a táskájába rakta, de szinte azonnal vissza is adta, és sietősen távozott. Ez gyanús lett az ügyvédnek és az ingatlantulajdonosnak, akik miután kibontották a borítékot, abban euró helyett jóval kevesebbet érő üzbég bankjegyeket találtak.

A lakáshirdető az éppen taxiba szálló nő után rohant, és visszatartotta a rendőrök érkezéséig. A 200 ezer euró az asszony táskájának az észrevétlen borítékcserét segítő rejtett rekeszéből került elő - tették hozzá.

A rendőrség tájékoztatása szerint az asszony nem először követett el ilyen bűncselekményt Magyarországon. Egy évvel korábban egy-egy ipari telephely látszólagos megvásárlása kapcsán kért ugyancsak 200-200 ezer euró közvetítési díjat. A trükkös módon kicserélt borítékokban akkor papírfecniket találtak a becsapott üzletemberek.

A nő jól felépített történetekkel dolgozott, a bizalom elnyerése érdekében az ingatlanhirdetőkkel Rómában is tárgyalt, mielőtt kicsalta volna pénzüket.

A 43 éves román V. Floricát háromrendbeli üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök, ám ő tagadta a bűncselekmények elkövetését. Hozzátették: a nő letartóztatását a bíróság elrendelte, az ügy iratait pedig a rendőrség megküldte az ügyészségnek.

Címkék: csalás, csaló, elfogás, román

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára