Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 01. 14:18, péntek | Belföld
Forrás: mti

Több mint 24 százalékkal nőtt augusztusban az új autók eladása

Több mint 24 százalékkal nőtt augusztusban az új autók eladása

Az előző év azonos időszakához képest 24,2 százalékkal több, 8912 új személyautót helyeztek forgalomba augusztusban, az év első nyolc hónapjában 19,4 százalék volt a növekedés 2016 január-augusztushoz képest

- közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülte (MGE) pénteken az MTI-vel. Az MGE szerint az adatok azt mutatják, hogy az exportált autók aránya némileg csökken. A magánvásárlók visszatérése folytatódik, arányuk már megközelítette a 40 százalékot.

A kishaszonjármű piac augusztusi, 29,1 százalékos visszaesése a tavalyi magas bázissal magyarázható, a közben beszüntetett növekedési hitelprogram (nhp) hatása jelentős volt - közölték.

A nagyhaszonjárműveknél az év eleji visszaesés megfordult és 9,9 százalékos növekedést mutat az első nyolc havi adat.

A motorkerékpár piac továbbra is gyenge, annak ellenére, hogy a január-augusztusi időszakban 5,7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett motorok száma az előző év azonos időszakához képest. Ennek a járműfajtának az értékesítését fokozottan befolyásolja az időjárás. Az MGE szerint a helyzet javítása érdekében fontos lenne a robogóazonosítás megoldása és a regisztrációs adó kiigazítása a használati kétkerekűeknél, valamint könnyíteni kellene a robogókhoz szükséges B kategóriás jogosítvány megszerzését.

A nehézpótkocsik forgalmazásának piaca mintegy 20 százalékkal nőtt tavaly, és a bővülés idén is folytatódott. Mindez az alacsony piaci kamatoknak, illetve a megnövekedett fuvarmegbízásoknak, és az új piaci szereplők megjelenésének köszönhető - áll az MGE közleményében.

Címkék: új autó, autó, eladás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.