Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 19. 10:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több mint 26 milliót sikkasztott el egy közös képviselő Szombathelyen

Több mint 26 milliót sikkasztott el egy közös képviselő Szombathelyen

Tíz év alatt 26,5 millió forintot sikkasztott el egy szombathelyi társasház képviselője - tájékoztatta a Vas Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Székely Tamás főügyészhelyettes közölte: a nőt és bűntársát, egy férfit üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolja az ügyészség.

Tájékoztatása szerint a vádlott az egyik szombathelyi társasház közös képviselőjeként vagyonkezelői tevékenységet is ellátott, ennek során a beszedett közös költségből és felújítási alapból 2006 januárjától 2016. július közepéig 26,5 millió forintot sikkasztott el.

Hozzáfűzte: a közös képviselő megállapodott a társasháznak egyéni vállalkozóként rendszeresen munkát végző férfival, hogy az túlszámlázza az általa elvégzett szerelési munkákat, és készpénzben visszaadja neki a túlszámlázott összeg egy részét.

A vád szerint a férfi 3 éven keresztül 35 alkalommal, összesen 3,2 millió forint értékben számlázott túl a társasháznak, a kifizetett összegen pedig osztoztak.

A közös képviselőre börtönbüntetés és pénzbüntetés, bűntársára pedig felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő