Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Augusztus 21. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Több mint százmilliós felújítást fejezett be a Hantech Zrt

Több mint százmilliós felújítást fejezett be a Hantech Zrt

Ma délelőtt ünnepélyes keretek között avatták fel a Hantech Zrt Európai Unió támogatásával megvalósított telephelyfejlesztését.

Az ünnepségen Tallér György tulajdonos, a cég felügyelő bizottságának elnöke ismertette a projekt keretében megvalósított fejlesztéseket. A tulajdonosok álláspontja az volt, hogy először a technológiai eszközöket kell fejleszteni, és annak a nyereségéből felújítják a cég telephelyét. Ezután a dolgozók a mai kor követelményeinek megfelelő kulturált körülmények között dolgozhatnak, amitől a tulajdonosok a minőség további javulását várják. A pályázat összköltsége 75 millió forint volt, amiből 26 millió forint volt az Európai Unió támogatása. A pályázati kereteken kívül a tulajdonosok még csaknem plusz 60 millió forintot fordítottak felújításra. Teljesen megújult az irodaépület, felújítottak csarnokokat, és bővítik a portaépületet.

Dr Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter gratulált a tulajdonosoknak és dolgozóknak az eddigi munkájukhoz. Akkor kerül jó helyre az Európai Unió pénze, ha olyan cégeket támogatnak, ahol együtt van a vállalkozói kedv, a hosszú távú stratégiai szemlélet, a fejlődés iránti igény és egy határozott vállalkozói elképzelés. A Hantech Zrt ilyen vállalat. A most lezárt projekt nem csak egy 15 éves fejlesztéssorozat újabb állomása, hanem számos további beruházás alapját teremti meg.

Ezután a felkértek átvágták a nemzeti színű szalagot, ezzel felavatták az új beruházást, amit egy rövid gyárlátogatás keretében meg is tekintettek.

Az ünnepség utánZelenka Pált, a Hantech Zrt többségi tulajdonosát kérdeztük.
- Tegnap este a városi ünnepségen vette át a Csorna Városért Emlékérem kitüntetést, amihez ezúton is gratulálunk. Mit jelent egy sikeres vállalkozónak, - aki jelentős állami kitüntetésben is részesült már – egy kisváros által nyújtott elismerés?
- Nem az a fontos számomra, hogy mekkora a település vagy a kitüntetés, hanem az a fontos, hogy szívből adják. Úgy érzem, ezt szívből adták, nagyon örülök neki.
- A Hantech szinte kizárólag exportra termel, az európai és a világpiacon versenyez a legkomolyabb versenytársakkal. Hogy lehet magyar tulajdonú cégként ebben a rendkívül éles versenyben sikeresnek lenni?
- A legfontosabb a megbízhatóság és a folyamatos technológiai fejlesztés. Minden megrendelő azt nézi, hol van modern technológia, honnan kaphatja a legjobb minőségű termékeket.
- Az elmúlt 15 évből mire a legbüszkébb?
- Amikor megvettük ezt a céget, egy kis gépgyár volt évi 350 millió forintos árbevétellel. Ma már az éves árbevételünk meghaladja a 3,5 milliárdot. Első a technológia fejlesztése, ami megalapozza a sikeres értékesítést. Először kellenek a legmodernebb gépek, és amikor azokból nyereséget termelünk, abból lehet a környezetet is szebbé, modernebbé tenni. Ha újra kellene kezdeni, most is így csinálnám.
- A tulajdonos víziója szerint milyen lesz a jövő, milyen lesz a Hantech mondjuk 5 év múlva?
- Még nagyobb gyártóbázis lesz a Hantech. A tulajdonostársaknak is mindig azt mondom, legfontosabb az összefogás, a fejlesztés, abból lehet a jövőt építeni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.